vestnik

Golob: Danes se lahko pleše, jutri se začne resno delo. SDS skeptičen do rezultatov

Vestnik, 24. 4. 2022
Primož Lavre
Navdušenje na sedežu Gibanja Svoboda
Aktualno

Zbrali smo prve odzive predstavnikov strank, katerim prvi rezultati kažejo na uvrstitev v parlament.

Marta Kos, podpredsednica Gibanja Svoboda je dejala, da so nad izidom volitev presenečeni in tako dobrega rezultata niso pričakovali. Tako visoka volilna udeležba pa se ji zdi najpomembnejši izid današnjega dne. Zbrane v štabu Gibanje Svoboda je nagovoril tudi predsednik Robert Golob. Dejal jim je, da je danes treba plesati, jutri pa se začne resno delo. 

gibanje slovenija pl5_1
Primož Lavre
Navdušenje na sedežu Gibanja Svoboda


Urška Klakočar Zupančič, prav tako podpredsednica Gibanja Svobode pa je dodala, da so ljudje povedali svoje. "Želja ljudi je, da država postane drugačna, pravna, demokratična, socialna, zelena. Za to se v stranki zavzemamo in ljudje so to zaznali."

Podpredsednik SDS Aleš Hojs je glede rezultatov zaenkrat skeptičen. Dejal je, da če držijo rezultati, je treba čestitati relativnemu zmagovalcu. "Vzporedni rezultati so deloma neverodostojni, bomo počakali vse glasove iz najbolj oddaljenih volišč. Tekma je bila težka, zoper nas smo imeli vse mainstream medije." Premočno zmago Gibanja Svoboda in Roberta Goloba pa komentira, da so očitno "ljudje znova zaupali novemu obrazu". Odzval se je tudi vodja poslanske skupine Danijel Krivec. Priznal je, da so pričakovali boljši rezultat, treba pa je počakati na uradne rezultate. Presenečeni so nad dejstvom, da ljudje niso prepoznali tega, kar so v zadnjih dveh letih naredili. "Če bo rezultat ostal tak, bomo zmagovalcu čestitali," je še dodal. 

DSC_6842_01
Media24
Svoj glas je oddal tudi notranji minister Aleš Hojs.

Janez Cigler Kralj, podpredsednik NSi, je dejal, da so zadovoljni in si štejejo v čast ta rezultat. Veseli so tudi visoke udeležbe, k čemur so pozivali. Dejal je še, da so pred časom napovedali, da se NSi bori za 3. mesto med parlamentarnimi strankami, danes pa je to realnost. "Smo edina stranka, ki je okrepila svojo politično moč," je še dejal in dodal, da je zdaj čas, da se ohladimo, usedemo za isto mizo in skupaj najdejo rešitve za prihodnost. 



Predsednica SD Tanja Fajon je čestitala zmagovalcu Robertu Golobu in dejala, da so dosegli skupni cilj, da Slovenijo peljejo na novo pot. 

Tanja Fajon
Bobo
Predsednica stranke SD Tanja Fajon

Zdravko Počivalšek še ni vrgel puške v koruzo in pravi, da je treba počakati do konca štetja glasov, saj verjame, da bo Povežimo Slovenijo tudi tokrat parlamentarna stranka. 

Marjan Šarec iz stranke LMŠ je čestital relativnemu zmagovalcu in pravi, da rezultat nakazuje na to, da so si ljudje želeli sprememb. Izpostavil je, da se je zgodil mobilizacijski moment in veseli smo lahko, da se je volilna udeležba zvišala. 

hojs sds