vestnik

Janša po obisku škofa v Murski Soboti ustanovil svet za reševanje odprtih vprašanj z evangeličansko cerkvijo

R.Š., 25. 11. 2021
Kabinet predsednika vlade
Slovenski premier na srečanju z vodstvom evangeličanske cerkve v Sloveniji.
Aktualno

Vlada Republike Slovenije je na seji sprejela Sklep o ustanovitvi in imenovanju Sveta Vlade Republike Slovenije za odprta vprašanja z Evangeličansko cerkvijo augsburške veroizpovedi (AV) v Republiki Sloveniji.

Svet bo pristojen za zbiranje, evidentiranje in preučevanje odprtih vprašanj z Evangeličansko cerkvijo AV v Republiki Sloveniji. Oblikoval bo predloge rešitev glede ugotovljenih odprtih vprašanj in si prizadeval za nadgrajevanje odprtega in trajnega dialoga z Evangeličansko cerkvijo AV v Republiki Sloveniji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.



Premier Janez Janša se je sicer v torek, 23. novembra v sklopu regijskega obiska mudil tudi pri Leonu Novaku, škofu evangeličanske cerkve.

janez-janša, evangeličanska-cerkev, leon-novak
Kabinet predsednika vlade
Slovenski premier na srečanju z vodstvom evangeličanske cerkve v Sloveniji.

51698982792_307f3a0740_k
Kabinet predsednika vlade
Slovenski premier na srečanju z vodstvom evangeličanske cerkve v Sloveniji.

Kdo je član novoustanovljenega Sveta?

Za predsednika Sveta je vlada imenovala državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade mag. Bojana Pograjca, za namestnico predsednika pa državno sekretarko v Kabinetu predsednika vlade dr. Katjo Triller Vrtovec. Za člane Sveta so bili imenovani namestnik generalnega direktorja FURS mag. Janko Preac, vodja Sektorja za nepremično kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo Silvester Gaberšček, inšpektor Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji Bojan Prosič, duhovnica Evangeličanske cerkvene občine Maribor Violeta Vladimira Mesarič, inšpektor Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota dr. Robert Celec in Monika Car, odvetnica in pravna zastopnica Evangeličanske cerkve AV v Republiki Sloveniji, so še sporočili po seji vlade.

vlada-rs evangeličanska-cerkev svet