vestnik

JP Prlekija mora ljutomerski občini nakazati milijon evrov

V.T., 28. 8. 2019
Vida Toš
Davorin Kurbos,Ljutomer Fotografija Foto:vida Toš
Aktualno

Občina Ljutomer je pred dvema letoma vložila tožbo proti Javnemu podjetju Prlekija. Sodišče je razsodilo, da mora podjetje denar, ki ga je za nekatere storitve zaračunavalo občanom, nakazati občini. S komentarjem se je odzval tudi Davorin Kurbos.

Občina Ljutomer, ki jo zastopa županja Olga Karba, je pred dvema letoma vložila tožbo proti Javnemu podjetju Prlekija, ki je občanom na položnicah za vodo zaračunavalo tudi denar za odpravo vodnih izgub, nove investicije in drugo, a tega denarja niso nakazali ljutomerski občini, čeprav je bila Karbova prepričana, da bi ga morali. Sodišče je zdaj odločilo, da bi JP Prlekija denar moralo nakazovati občini, zato bo moralo podjetje občini zdaj nakazati milijon evrov.

623e41715f8eb7b5b40f168300fc520f
Miha Sostaric
Javno podjetje Prlekija.

Za komentar smo poklicali tudi oba, novega in starega, direktorja Javnega Podjetja Prlekija, Petra Kralja in Davorina Kurbosa. Oba sta povedala, da sodbe še nista videla in je zato ne moreta komentirati, Kralj pa je povedal, da bo podjetje sklepe sodišča seveda izvršilo.

Kurbos pa je v današnji izjavi za javnost med drugim zapisal, da je sodišče rešilo težavo JP Prlekije, saj je s sodbo omogočilo namensko rabo zbranih sredstev amortizacije javne infrastrukture. Kurbos dodaja, a je tako sodišče rešilo težavo, ki jo je sama sebi povzročila ljutomerska županja: "S tem, ko je izigravala sklepe, ki so bili sprejeti na skupnem organu občin. Zgovoren podatek, ki pojasnjuje bistvo pravde in sodbe, je v tem, da tudi Peter Kralj ni mogel in ni upal županji nakazati zadržane najemnine, kljub temu, da je županja že junija od njega izrecno pisno zahtevala, naj nakaže zadržano najemnino občini. Kralj je imel torej v času pred izrekom sodbe enako težavo, kot pred njim jaz, težava pa je bila v tem, da je skupni organ občin - svet ustanoviteljic-, s sklepom Javnemu podjetju Prlekija izrecno prepovedal plačevati najemnino občini, dokler ne bo urejene pravne podlage."

jp-prlekija občina-ljutomer olga-karba davorin-kurbos
Kaj zdaj berejo drugi