vestnik

Je nogomet tudi v ozadju obnove Hotela Elizabeta? 

Majda Horvat, 17. 7. 2018
Majda Horvat
Hotel Elizabeta je marca letos kupilo podjetje Sicom Invest v lasti Sandija Brezovnika, častnega konzula Ukrajine v Sloveniji in ga zdaj tudi obnavlja.
Aktualno

Obnova bo končana avgusta, odprli pa ga bodo z novim imenom Hotel Cubis. Bo goste v lendavski hotel pripeljala tudi turistična agencija Alpmor v lasti Roberta Kuzmiča, predsednika NŠ Mura?  

Predvidoma avgusta bodo odprli prenovljeni Hotel Elizabeta v Lendavi, ki bo dobil tudi novo ime, in sicer Hotel Cubis. Zdaj poteka obnova, ki jo vodi Aleš Kegelj, dolgoletni vodja butičnega hotela Sončna hiša v Banovcih, trenutno pa tudi eden od vidnejših predstavnikov nogometnega kluba NŠ Mura. Po obnovi bo vodenje lendavskega hotela prevzela njegova partnerica Urška Filipič, prav tako iz Sončne hiše.

d360b8c234c9e25978247ab1c3d1ad2b
Majda Horvat
Hotela obnavlja podjetje ukrajinskega častnega konzula.

Muraši na lendavskem teritoriju?

"Pri projektu sodelujem samo s svojim znanjem, ne pa s kapitalom," je povedal Kegelj, enako vprašanje, ali kapitalsko sodeluje pri obnovi lendavskega hotela, smo postavili tudi Robertu Kuzmiču, zdajšnjemu direktorju Nogometne šole (NŠ) Mura. "Pri obnovi ne sodelujem," je bil njegov odgovor. To vprašanje namreč ima osnovo v naslednjih povezavah.
Hotel je marca letos na dražbi po izklicni ceni 490 tisoč evrov kupila družba Sicom Invest. Podjetje je v lasti Sandija Brezovnika, častnega konzula Ukrajine v Sloveniji, družba pa je širši javnosti znana tudi po tem, da je marca 2017 kupila turistični center Golte.Poslovneža Brezovnik in Robert Kuzmič, ki naj bi klubu NŠ Mura zagotovil ruski kapital, si nista tujca, njune poslovne poti pa se lahko stikajo na področju turizma. Robert Kuzmič je namreč edini družbenik in prokurist v turistični agenciji Alpmor s poslovnim sedežem v Vidoncih, vodi pa jo Ervin Kuzmič, brat Roberta Kuzmiča. Alpmor je eden od sponzorjev NŠ Mura, z enakim imenom pa deluje tudi potovalna agencija v Moskvi.


V obnovo lendavskega hotela s štiriindvajsetimi hotelskimi sobami naj bi torej vlagal le njegov kupec, ki pa je izvedbo teh del zaupal Keglju. Ta pravi, da bo obnova zajela notranjost hotela in teraso, če bo treba, pa bodo obnovili tudi okolico. Hotel naj bi bil namenjen tranzitnim gostom in poslovnežem, saj bo opremljen s sodobno informacijsko tehnologijo; pa tudi drugim gostom, ki bodo v Lendavi želeli ostati dlje časa.

Tudi Hotel Lipa povezan z nogometom

Kot smo že poročali, v tem času, v sklopu prodaje Term Lendava, lastnika menjuje tudi Hotel Lipa, kupec pa naj bi prihajal z Madžarske. Zanimivo pri tem je, da ima tudi ta kapitalski vložek v turistično dejavnost na koncu stično točko z nogometom. Skupaj s Termami Lendava je namreč bilo prodano tudi zemljišče, kjer naj bi postavili osrednjo infrastrukturo za delovanje lendavske nogometne akademije Nafta 1903. Denar za delovanje in gradnjo nogometnih igrišč v skupni višini šest milijonov evrov je zagotovila Madžarska.

NŠ Mura hotel Elizabeta Lendava sandi Brezovnik robert kuzmič