vestnik

Kako bo letos s prodajo cvetja in sveč na soboški tržnici?

Vestnik, 23. 10. 2020
Nataša Juhnov
Prodaja cvetja na mestni tržnici bo, če ne pride do spremembe veljavnih odlokov, potekala od 27. oktobra do 1. novembra.
Aktualno

Organizatorji se na izvedbo pripravljajo, v primeru, da pride do spremembe veljavnih odlokov, bodo prodajo morali prepovedati.

Ob prazniku spomina na mrtve na pokopališčih letos, kot smo že poročali, ne bo javnih molitev in blagoslovov. Slovenska škofovska konferenca je tudi že pozvala, naj grobove obiskujemo in se spominjamo pokojnih tako, da ne bo prihajalo do druženja.

Vsako leto pred dnevom spomina na mrtve je v Murski Soboti na mestni tržnici in ob njej potekala prodaja sveč in cvetja. Tudi letos se aktivno pripravljajo na izvedbo razširjenega obsega poslovanja tržnice med 27. oktobrom in 1. novembrom. To bo potekalo ob upoštevanju predpisov in priporočil za zajezitev okužb s koronavirusom. Brigita Škalič iz soboške Komunale je pojasnila, da bo letos prodaja potekala pod bolj poostrenim nadzorom, prodajalce so že obvestili, da morajo imeti maske in razkužila tudi za stranke, če recimo rokujejo z denarjem, prav tako pa bodo s trakovi ustrezno označili postavitve posameznih stojnic in prostore, znotraj katerih bodo razstavljeni prodajni artikli. Poudarek bo predvsem na ohranjanju medosebne razdalje. Sicer pa so iz Komunale še sporočajo, da si kot organizator pridružujejo pravico do odpovedi v primeru morebitne spremembe predpisov, ki bi narekovale prepoved izvedbe tovrstnih dejavnosti. 

Spomnimo, da je gospodarski minister Zdravko Počivalšek danes tržnice uvrstil med izjeme, ki lahko obratujejo tudi od jutri naprej. 

murska-sobota mestna-tržnica prvi-november prodaja-cvetja
Kaj zdaj berejo drugi