vestnik

Jevšek ob primopredaji: "Tisti, ki se rodi na vzhodu, živi slabše, ima slabše pogoje za delo, šolanje, šport in ustvarjanje kot tisti, ki se rodi na zahodu"

Vestnik.si, STA, 3. 6. 2022
Matija Sušnik/DZ
Po oceni novega ministra so potrebni dodatni napori za zmanjšanje razvojnih razlik med regijami.
Aktualno

Posle v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v četrtek prevzel tudi novi minister Aleksander Jevšek. Kot je izpostavil, kohezija ni le priložnost pridobiti evropska sredstva, temveč nameniti ta denar izenačevanju razvojnih možnosti regij, občin, podjetij, skupnosti in predvsem ljudi.

Ob primopredaji poslov je Jevšek poudaril, da je prioriteta uspešen zaključek črpanja sredstev iz obdobje 2014-2020, ki je mogoče še do leta 2023, so sporočili iz vladne službe. Izpostavil je nujnost poenostavitve in poenotenja postopkov za črpanje evropskih sredstev. "Le tako jih bo namreč moč približati ljudem," je dodal.

Prav tako so po oceni novega ministra potrebni dodatni napori za zmanjšanje razvojnih razlik med regijami. "Ta razlika jasno kaže, da tisti, ki se rodi na vzhodu, živi slabše, ima slabše pogoje za delo, šolanje, šport in ustvarjanje kot tisti, ki se rodi na zahodu," so Jevška v sporočilu za javnost povzeli na vladni službi.

Zvone Černač je novemu ministru zaželel uspešno nadaljevanje zastavljenih aktivnosti ter poudaril, da smo letos po uporabi evropski sredstev med članicami EU na četrtem mestu, prihodnje leto pa bomo med prvimi tremi.

minister kohezija primopredaja aleksander-jevšek