vestnik

Jutri med 7.00 in 19.00 pridite v Gornjo Radgono hodit za dober namen

Vida Toš, 27. 9. 2019
Nataša Juhnov
Silvester Gomboc,v Lendavi na Vinariumu: »Udeležujem se tekov po stopnicah v Sloveniji in tudi v tujini.« Tokrat bo 12 ur hodil po stopnicah na radgonski grad in spet dol. Fotografija Nataša Juhnov
Aktualno

Organizatorji – Fit z Andrejo, idejni vodja, športnik Silvester Gomboc ter Osnovna šola Gornja Radgona in njihova podružnična šola dr. Janka Šlebingerja – zbirajo denar za nakup zunanjega igrala, prilagojenega za otroke s posebnimi potrebami.

Jutri, v soboto, 28. septembra, med 7.00 zjutraj in 19.00 zvečer bo v Gornji Radgoni prav poseben dogodek, poimenovali so ga 12 ur za dober namen. Pri tem so v dobrodelne namene združili svoje moči osebni trenerji in prehranski svetovalci, ki so združeni pod imenom Fit z Andrejo, Silvester Gomboc, ki ga poznamo kot navdušenega že skoraj ekstremnega športnika in človeka, ki je kot prvi Slovenec prehodil najdaljše stopnice na svetu, ter Osnovna šola Gornja Radgona in njena podružnica. Idejo za to je dobil Silvester Gomboc, organizacijo pa je prevzel tim Fit z Andrejo, ki pravijo, da je možnost gibanja velik privilegij: »Ta privilegij želimo vsaj delno omogočiti tudi otrokom s posebnimi potrebami, ki lahko imajo omejitve pri gibanju. Skozi igro jim želimo omogočiti gibalno aktivnost na varen in za njih primeren način. Ne smemo namreč dopustiti, da bodo ti otroci prikrajšani za gibanje.«

816cceb39232eea1368b630c59b06430
Silvester Gomboc
Silvester Gomboc je rekreativni športnik, ki se v prostem času loteva ekstremnih preizkušenj. Spopadel se je že z nekaterimi vrhovi Himalaje, premagal najvišji vrh Evrope Elbrus, kot prvemu Slovencu je uspelo premagati 11.700 stopnic v Švici in še in še. Tokrat pa bo v Gornji Radgoni kar 12 ur premagoval radgonske stopnice na radgonski grad.

Tako začenjajo jutri ob 7.00 zjutraj dogodek, ki bo obarvan tudi kulturno, a bo predvsem športen – hodili bodo namreč gor in dol po stopnicah do radgonskega gradu. Gre za progo, ki je dobro znana Silvestru Gombocu, ki na njej tudi trenira in bo jutri po njej hodil kar 12 ur, vsi ostali, ki se mu bodo pridružili, pa bodo lahko darovali svoj prispevek, ki bo najmanj dva evra, lahko pa tudi več. Svoj del poti bodo po stopnicah prehodili tudi – tako so napovedali – župana Gornje Radgone in Apač, pa ambasadorja Matic Maruško in Beba Ščap.

Ekipa 12 ur za dober namen je sicer do zdaj s pomočjo donatorjev in sponzorjev nekaj denarja e zbrala, vse skupaj pa bodo namenili za nakup zunanjega igrala, prilagojenega za otroke s posebnimi potrebami, ki je vredno 2.500 evrov.

Več pa jutri, s samega dogodka in nato v tiskani izdaji Vestnika.

12-ur-za-dober-namen gornja-radgona fit-z-andrejo silvester-gomboc oš-gornja-radgona