vestnik

Tako se spreminja prometni režim v Slovenski ulici

Vestnik.si, 14. 7. 2020
Nataša Juhnov
Prenova Slovenske ulice.
Aktualno

Na Slovenski ulici v Murski Sobota bo od srede naprej drugačen prometni režim.

Iz mestne občine Murska Sobota sporočajo, da bo od danes naprej pa vse do zaključka gradbenih del motorni promet potekal enosmerno iz Slomškove in ulice Arhitekta Novaka po urejenih površinah Slovenske ulice z izvozom na Zvezno ulico. Od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice pa bo zaradi selitve gradbišča popolna zapora za motorni promet. "Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji po ulici, možen bo dostop do vseh poslovnih subjektov," dodajajo. 

Slovenska ulica, prenova
MOMS
Prenova Slovenske ulice.

Sicer pa občina obvešča, da prenova poteka po načrtih. "Dokončan je del od Slomškove ulice, krak Ulice arhitekta Novaka. Večino komunalnih vodov (vodovod, elektrika, komunikacije) je položenih tudi v nadaljevanju Slovenske ulice vse do trgovine Müller, prav tako zbiralniki meteornih voda in ponikovalnice. Na že dokončanem delu ulice že deluje novo zgrajena javna razsvetljava," pojasnjujejo. Zapisali so še, da sta ob stari porodnišnici, na odcepu v Ulici arhitekta Novaka, postavljeni polnilnica za električna vozila in nova postaja Soboškega biciklina. 

Kakšna je časovnica?

Kot sporoča občina, bo na območju od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice v juliju in avgustu izveden širok izkop in zamenjava nasutja ter vgrajeni vrhnji elementi nove ureditve (robniki, taktilne oznake, del linijske kanalete za meteorno odvodnjo). Tlakovanje z granitnimi ploščami se izvaja od odcepa Cvetkove ulice proti krožišču, z granitnimi kockami pa v območju med površinami za drevesa, in sicer od odcepa Cvetkove ulice proti Ulici arhitekta Novaka. Drevesne odprtine bodo do zasaditve dreves v celotni dolžini ulice začasno zapolnjene z grmovnicami. "Vsa gradbeno- obrtniška in inštalaterska dela z izjemo polaganja granitnih plošč in kock potekajo v terminskih okvirjih. Krajšo zamudo glede polaganja omenjenega tlaka je pripisati proizvodnim zmogljivostim kamnoloma na Pohorju. Konec meseca julija bodo polagalci pospešili polaganje tlaka na tem območju," so pojasnjuje mestna občina.

murska-sobota slovenska-ulica prometni-režim