vestnik

K novemu delodajalcu tudi 74 delavcev

Majda Horvat, 27. 12. 2018
Nataša Juhnov
Lendavske terme se prodajajo skupaj z zaposlenimi.  
Aktualno

Sava Turizem je že oktobra  prenesla prodajano premoženje na Terme Lendava. Osnovni kapital znaša sedem milijonov evrov, kupec naj bi plačal devet milijonov.

Postopki povezani s prodajo lendavskih term madžarskemu kupcu gredo proti koncu, saj zdaj manjka le še formalni vpis novega lastnika. Sava Turizem je namreč na družbo Terme Lendava, ki jo je z namenom prenosa prodajanega premoženja ustanovila 25. septembra letos, prenesla vso lendavsko nepremično in premično premoženje, osnovna sredstva in delovna razmerja za 74 delavcev, razen za delavce, ki opravljajo dela na področju zdravstvenih storitev povezanih z zdravstveno koncesijo. Na Terme Lendava niso bila prenesena dana denarna posojila, so se pa ohranila vpisana bremena v zemljiško knjigo pri nepremičninah. Osnovni kapital Term Lendava tako zdaj znaša 7.024.770 evrov.


Notarska listina o prenosu oziroma prevzemu premoženja je bila podpisana že drugega oktobra v Kranju, vpis v murskosoboški sodni register pa je bil objavljen šele danes, 27. decembra.


Kot smo že poročali je madžarski kupec, sklad Comitatus v 100-odstotni lasti madžarske države, za lendavske terme ponudil devet milijonov evrov. Ta denar naj bi bil namenjen poplačilu Savinih upnikov, v glavnem bank.

Arhiv Save
Renata Balažic, predsednica uprave Sava Turizem, ki je podpisala pogodbo o prenosu premoženja. 
terme lendava prodaja comitatus madžarska
Kaj zdaj berejo drugi