vestnik

K reševanju Hotela Diana želijo pritegniti lokalne poslovneže

Timotej Milanov, 21. 1. 2020
Aleš Cipot
V Hotelu Diana bodo nekoliko prenovili bazenski del objekta in savne.
Aktualno

Direktor Boštjan Serec zaposlenim predstavil vizijo za nadaljnje poslovanje podjetja

Direktor družbe Hotel Diana Boštjan Serec je na zboru delavcev, na katerem so bili tudi predstavniki Sindikata gostinstva in turizma Slovenije, predstavil svojo vizijo za nadaljnje poslovanje podjetja. Med drugim jim je povedal, da pospešeno potekajo pogovori z lokalnimi podjetniki, ki bi se želeli vključiti v to zgodbo. Kot smo izvedeli, je izrazil še upanje, da se bodo vanjo vključili tudi zaposleni s svojimi predlogi. Serec, ki je konec oktobra lanskega leta prevzel vodenje družbe, pravi, da je poslovanje podjetja v tem času pokazatelj, da so na pravi poti. O konkretnih imenih še ne želi govoriti, a potrjuje, da delajo na tem, da bi se tudi lokalno gospodarstvo vključilo v prihodnji razvoj Hotela Diana. Medtem so v hotelu začeli z delno prenovo bazenov in savn, po besedah Serca gre med drugim za sanacijo stropa v bazenskem delu in odpravo nekaterih tehničnih pomanjkljivosti v savnah. Prav tako bodo skušali prostorom nadeti nekoliko lepšo podobo, pravi. Kot še pove, so za ta poseg dobili zeleno luč novega lastnika ljubljanske družbe Heta Asset Resolution, ki je lastnica stavbe v središču Murske Sobote, v kateri družba opravlja svojo dejavnost: »Temu bo sledila še prenova fitnesa. Tu lahko nekaj naredimo z malim vložkom, na vse ostalo moramo počakati na nove lastnike.«

Boštjan Serec
Nataša Juhnov
Boštjan Serec je izpolnil eno od zahtev sindikata in se sestal z zaposlenimi.

Pri tem misli na srbskega poslovneža Miodraga Kostića, ki preko svojih družb na Cipru prevzema Heto, trenutno pa še čaka na odobritev agencije za varstvo konkurence, medtem ko naj bi že dobili soglasje srbskega in črnogorskega varuha konkurence, saj mora dobiti tovrstna soglasja pristojnih organov v vseh državah na območju nekdanje Jugoslavije, v katerih Heta deluje. Poleg omenjenih sicer delujejo še na Hrvaškem. V Heti zadev ne komentirajo, kot smo neuradno izvedeli, lahko Kostić v času, dokler posel ne bo tudi uradno zaključen, z vetom blokira morebitne odločitve vodstva družbe, s katerimi se ne bi strinjal. Kot smo še izvedeli, naj ne bi bil zadovoljen s ceno, ki jo je Heta želela za objekt iztržiti na trgu. Nazadnje so za hotel želeli dobiti 1,8 milijona evrov in domnevno že imeli dogovor s kupcem, ki ga je bil pripravljen kupiti po tej ceni, zaradi česar so si prizadevali za izpraznitev objekta, a so kasneje od te namere odstopili.

43c61930edfafe6b8e4dc0029c45102e
Aleš Cipot
Za objekt, v katerem deluje Hotel Diana, je želela Heta iztržiti 1,8 milijona evrov. Nov lastnik Hete ima z njim drugačne načrte.

Kot nam je Serec povedal že pred časom, naj bi bilo odprtih več možnosti nadaljnjega sodelovanja po Kostićevem vstopu v Heto, ena od teh naj bi bila možnost lastniškega vstopa ene od njegovih družb v Hotel Diana, možno pa je tudi, da bodo soboški družbi še naprej stavbo zgolj dajali v najem. S sklicem zbora delavcev je Serec izpolnil obljubo o srečanju z zaposlenimi, ki jo je dal pred dvema tednoma Sindikatu gostinstva in turizma Slovenije, ta pa je nato preklical stavko zaposlenih, ki je bila napovedana za 9. januar. Poleg neodzivnosti Serca so stavko napovedali tudi zaradi neizplačanih obveznosti, med drugim zaradi zamude pri izplačilu plač in plačilu prispevkov, za katere so se že na sestanku s sindikatom zmenili, da jih bodo poravnali v skladu z zakonodajo. Serec pravi, da v tem trenutku poslujejo normalno in da bodo tudi obveznosti do delavcev sproti poravnali.

hotel-diana murska-sobota