vestnik

Kako evropske volitve vplivajo na naš vsak dan? 

Adriana Gašpar, 17. 5. 2018
Vestnik.si
"Evropskim volitvam naproti: Evropski državljani, pogovorimo se!"
Aktualno

Evropska komisija organizira pilotni projekt Slovenije, Hrvaške in Avstrije, s katerim želijo predvsem mlade spomniti, zakaj so pomembne evropske volitve, ki bodo prihodnje leto. Prvi v seriji transnacionalnih dogodkov je bil v Ljutomeru. 

Informacijska točka Europe Direct Pomurje bo skupaj z Informacijsko točko Europe Direct Čakovec in Informacijsko točko Europe Direct Steiermark izvedla tri dogodke, ki bodo namenjeni transnacionalni skupini državljanov iz Pomurja, hrvaškega Medžimurja in avstrijske Štajerske. Jedro udeležencev predstavljajo mladi iz treh držav, slovenske barve so tako danes zastopali dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

40f3cd240d1d9dc928d4f8802556fa1f
Vestnik.si
"Evropskim volitvam naproti: Evropski državljani, pogovorimo se!"


Osrednji gostje so bili vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Zoran Stančič,vodja medijskega oddelka na Predstavništvu Evropske komisije na Hrvaškem Rima Joujou Deljkić inznanstveni sodelavec na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani Marko Lovec. Udeleženci so razpravljali opristojnostih Evropske unije in njenem vplivu na naša življenja, o demokratični legitimnosti povezave ter o tem, kako močno vpliva na nacionalno suverenost.


"Organizatorji smo prepričani, da v luči evropskih volitev 2019 potrebujemo evropsko javno mnenje, ki se zaveda evropskih izzivov in lahko javno izrazi stališča o prihodnosti Evrope," je sporočil Dejan Bogdan iz Informacijske točke Europe Direct Pomurje.

32afd613c6719cc8b1ca43f4e3b02c61
Vestnik.si
"Evropskim volitvam naproti: Evropski državljani, pogovorimo se!"

Evropska komisija evropske volitve ljutomer
Kaj zdaj berejo drugi