vestnik

Kakšni so izzivi novega vodstva soboške bolnišnice?

Vestnik, 21. 5. 2021
SBMS
Predstavilo se je novo vodstvo.
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota se je predstavilo novo vodstvo - direktor Daniel Grabar, strokovna direktorica Manuela Kuhar Makoter in v.d. pomočnice direktorja za zdravstveno nego Nataša Kreft. Pomočnik direktorja za poslovne zadeve Marjan Maček je predstavil letošnje naložbe.

Direktor Grabar je pri vodenju bolnišnice izpostavil nadaljnjo razvojno usmerjenost, tako strokovno kot organizacijsko, pospeševanje digitalizacije pri vseh procesih v bolnišnici, dvig pripadnosti bolnišnici med zaposlenimi za večanje zadovoljstva in boljšo kakovost v odnosu do pacientov ter zagotavljanje finančne vzdržnosti vseh sestavnih enot bolnišnice. Novo vodstvo je po besedah strokovne direktorice že opravilo več pogovorov s predstojniki in glavnimi sestrami, jim predstavilo prioritetne cilje, obenem pa zvedelo, kakšne so težnje razvoja in želje vsakega posameznega oddelka. »Razpravljali smo o najbolj perečih temah ter že poskušali razreševati akutne težave, kljub upadanju okužb pa je naša prednostna naloga ta hip še vedno zdravljenje covidnih bolnikov. Sočasno pa snujemo načrte za čimprejšnjo normalizacijo delovanja tako hospitalne kot ambulantne dejavnosti,« je poudarila Kuhar Makoterjeva. 

Za v. d. pomočnice direktorja za zdravstveno nego Natašo Kreft je največji izziv zdravstvene nege v bolnišnici v tem, kako kljub težkim delovnim razmeram, napornim urnikom, izčrpanosti in izgorelosti, ki jo je še bolj poglobila epidemija, dober kader zadržati v delovnem procesu. »V zadnjem letu je bolnišnico zapustilo 45 izvajalcev zdravstvene nege, zato tudi sofinanciramo študij zdravstvene nege zaposlenim. Ključnega pomena v bolnišnici pa je vzpostavitev dobrih medosebnih odnosov, delovne klime in odprte komunikacije,« je poudarila Kreftova.

novo-vodstvo, sbms
SBMS
Predstavilo se je novo vodstvo.

Kakšne bodo naložbe?

Pomočnik direktorja za poslovne zadeve Marjan Maček pa je predstavil ambiciozen načrt naložb v letošnjem letu, vrednih več kot 13,3 milijona evrov. Uredili in dogradili bodo odsek za dializo, za kar bodo namenili 3 milijone evrov, negovalni oddelek, namenjen neakutni bolnišnični obravnavi, cena je 7,8 milijona evrov, obnova kletnih prostorov internega oddelka bo stala skoraj 2,5 milijona evrov. Dobršen del denarja, približno 8,7 milijonov evrov, bodo dobili iz programa za izvajanje evropske kohezijske politike oziroma od države.

Vodilni v soboški bolnišnici so Pomurce obenem pozvali k cepljenju proti covidu-19. Tudi zato, ker je regija pri cepljenju zadnja v državi.

sbms novo-vodstvo naložbe
Kaj zdaj berejo drugi