vestnik

"Blagovnica je kultna soboška trgovina"

Timotej Milanov, 10. 4. 2021
Jure Zauneker
Blagovnica
Aktualno

Mercatorjeva trgovina v objektu Blagovnice v središču Murske Sobote danes zapira vrata, namesto nje bo kmalu začela delovati Sparova trgovina. Novo trgovino bo odprla družba Goričanka Kalamar s Trdkove, ki že upravlja štiri Sparove franšizne trgovine, v Kobilju, Mačkovcih, pri Svetem Juriju in Gradu.

Nova samopostrežna trgovina bo za 100 kvadratnih metrov večja od sedanje in bo obsegala 600 kvadratnih metrov prodajnih površin. Goričanka Kalamar bo omenjene prostore vzela v najem od družbe Brod na Muri, ki jih je kupila na dražbi. Trgovska družba ima 51 zaposlenih, poleg omenjenih franšiznih trgovin upravlja še štiri prodajalne z gradbenim materialom in tehniko, tri pogodbene pošte, gostinski lokal, bencinski servis in spletno prodajalno. Letos načrtujejo do 15 novih zaposlitev.

murska-sobota, blagovnica
Jure Zauneker
Blagovnica

Direktor Srečko Kalamar pojasnjuje, da dobijo vsako leto na desetine ponudb podjetij in povabil lokalnih skupnosti za prihod v njihov kraj. »Vendar se  širimo preudarno, po temeljitih raziskavah in pripravah. V obnovljeno Slovensko ulico v središču Murske Sobote bomo prinesli svežino in kakovost,« pravi Kalamar, ki dodaja, da se veselijo tega izziva. »Blagovnica je kultna soboška trgovina, lepotica iz druge polovice 60. let prejšnjega stoletja. Ne nazadnje sem svojo poslovno pot začel pri podjetju Potrošnik in se prvi iz 'družbenega' sektorja leta 1989 odpravil na zasebno podjetniško pot.« S sodelovanjem s Sparom so po besedah Kalamarja postali del ene največjih maloprodajnih trgovskih mrež na svetu. »Zaradi česar lahko kupcem zagotavljamo visok standard nakupovalne izkušnje in izdelke, ki ustrezajo Sparovim standardom.« Kalamar poudarja, da uspeh gradijo na domačnosti in osebnem dojemanju strank. »Kupce sprejemamo kot goste in se potrudimo zanje kot dober gostitelj. Meritve zadovoljstva naših strank vsako leto izmerijo nadpovprečne rezultate.«


Nova trgovina bo pod blagovno znamko Spar partner Goričanka predvidoma odprla vrata v začetku junija, potem ko bodo opravili potrebna gradbena in obnovitvena dela.

Devet zaposlenih bo prerazporejenih

Medtem v Mercatorju pojasnjujejo, da je bilo v prodajalni v Slovenski ulici devet zaposlenih in da bodo prerazporejeni v druge trgovine. Še naprej pa bo nemoteno obratovala Mercatorjeva bližnja trgovina v stavbi Šopinga. Zaprta bo edino danes, 10. aprila, zaradi delne prenove, saj bodo vanjo namestili nekaj nove opreme in dodali še eno blagajno. Pri najboljšem sosedu pa še vedno ne razkrivajo, kdaj bodo začeli rušiti dotrajane objekte na območju nekdanjega Potrošnika, kjer je načrtovano novo trgovsko središče. Prav tako za zdaj še ni znano, kdo bo investiral v gradnjo tega objekta. Kot pravijo, se o tem še usklajujejo.

blagovnica murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi