vestnik

Kam na kresovanje? To je nekaj predlogov

Vestnik, 30. 4. 2019
Jure Zauneker
Lansko kresovanje v Murski Soboti.
Aktualno

Na predvečer mednarodnega praznika dela bodo tudi po Pomurju zagoreli številni prvomajski kresovi, ki bodo pospremljeni z govori in zabavo. Preverili smo, kje in kdaj se bo dogajalo.

Osrednja prireditev bo v Murski Soboti, kjer bo slavnostni govornik izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Andrej Zorko. Ob 18. uri bodo postavili mlaj, uro pozneje bo v mestnem parku zagorel še kres.


Praznično bo med 18. in 22. uro v središču Moravskih Toplicah, organizatorji obljubljajo pestrejše dogajanje kot v preteklih letih. Letošnjo tradicionalno 'baklado' v Gornji Radgonibodo ob 19. uri začinili legendarni Čuki. Okoli 20.30 sledi še pohod v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in gasilcev Gornja Radgona, pohodniki bodo s prižganimi baklami odkorakali proti TŠC Trate.


Ob 17. uri bodo kresovi zagoreli v Gančanih na nogometnem igrišču, Černelavcih in Rakičanu ter v Čentibi, kjer bo ob tej priložnosti še posebej slovesno. Nogometni klub Čentiba bo namreč proslavil 70. obletnico.


Ob 18.00 se bo kresovanje začelo v Krogu in Melincih.

Ob 19.00 Kulturno turistično društvo Hodoš vabi k opazovalnemu stolpu, kjer bodo pripravili krajši kulturni program in kresovanje. Takrat bo zagorel kres še v Bogojini in Radencih za Hotelom Radin.


Ob 20. uri bo veselo ob Ledavskem jezeru v Kraščih, tja vabi Klub malega nogometa 'Jezero' Krašči. Prav tako bo pestro na športnem igrišču v Ižakovcih.


Ob 20.30 pa bo ogenj osvetlil nebo še v Pečarovcih.

kresovanje praznik dela kres zabava