vestnik

Kam se lahko odpravite na Ta veseli dan kulture?

I.B., 3. 12. 2019
Aleš Cipot
Kulturne ustanove danes odpirajo svoja vrata.
Aktualno

Danes, 3. decembra, obeležujemo dan rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Na tako imenovani Ta veseli dan kulture bodo kulturne ustanove spet odprle svoja vrata. Letos akcija poteka dvajsetič, zbrali pa smo nekaj dogodkov v Pomurju, ki se jih lahko udeležite.

Galerija-Muzej Lendava skupaj s tamkajšnjo občino pripravlja obisk ateljejev priznanih lendavskih likovnih umetnikov. Zainteresirane vabijo, da se ob 17. uri zberejo pred kulturnim domom, od koder se bodo sprehodili do ateljejev Marike Danč Roth, Štefana Galiča, Istvana Hagymasam Ferenca Kiralya, Suzanne Kiraly-Moss in Sabine Šinko. 

V Pomurskem muzeju Murska Sobota bo od 9. do 17. ure prost vstop na vse razstave. Ob 17. uri bo v baročnem salonu predstavitev Zbornika soboškega muzeja 25, posvečenega Francu Kuzmiču, uredil pa ga je Branko Kerman. Uro pozneje pa bo v razstavišču otvoritev razstave in predstavitev publikacije Sto dejstev o Prekmurju, avtorica te je Metka Fujs, delo pa vsebuje še ilustracije Tamare Rimele. 

V Mikku bo ob 19. uri koncert Katarine in Nina. Oba sta se z glasbo pričela ukvarjati v rani mladosti, spoznala pa sta se na ljutomerski gimnaziji. Katarina Šebök in Nino Doto preigravata različne glasbene zvrsti, od modernih hitov, balad in uspešnic 80. in 90. let. Galerija Murska Sobota bo za obiskovalce odprta med 8. in 17. uro, zainteresirane pa ob spremstvu kustosa Roberta Inhofa vabi na brezplačen ogled razstave Osamljenosti. Izrazi tesnobe v prekmurski likovni umetnosti.

galerija-murska-sobota, oktober2019, robert-inhof, osamljenosti, razstava-osebnih-predmetov
A. Nana Rituper Rodež
V Galeriji Murska Sobota bo na ogled razstava Osamljenosti. Izrazi tesnobe v prekmurski likovni umetnosti.

V gornjeradgonskem Muzeju Špital bo ob 18. uri koncert Saše Zvera. Mladinski center Prlekije pa ob 9. uri dopoldan vabi na multimedijsko predstavo Prešeren v današnjem času. 

3.-december ta-veseli-dan-kulture pomurje prireditve