vestnik

Kam v Turnišču postaviti gasilski dom?

Majda Horvat, 26. 3. 2021
Majda Horvat
Prostor, ki ga je občina predstavila kot najprimernejšega za postavitev večnamenskega objekta. V njem naj bi bilo tudi strelišče.
Aktualno

Tudi drugi poskus iskanja primerne lokacije za nov gasilski doma ni bil uspešen. Pred tremi leti je lokacijo za Rodovito kot neustrezno zavrnil občinski svet, zdajšnji nasprotujejo sosedje. Tudi zato, ker naj bi bil objekt namenjen še športu in kulturnim prireditvam.

Turniška občina bo znova iskala prostor za postavitev novega gasilskega doma, za katerega si tamkajšnji gasilci prizadevajo že nekaj let. Tudi drugi poskus poiskati najprimernejšo lokacijo namreč ni bil uspešen.

Pred tremi leti je lokacijo za objektom nekdanje trgovine Rodovita kot neprimerno zavrnil občinski svet, novi lokaciji, ki jo je za postavitev večnamenskega objekta, zdaj Centra Varaš - doma gasilcev, športa in kulture, občinska uprava predstavila uporabnikom prostorov ter sosedom, pa nasprotujejo slednji.

99506f5069dbb5f2aeae5c2a494eef55
Nataša Juhnov
Turniška občina bo znova iskala prostor za postavitev novega gasilskega doma.

Občinski svet se je na včerajšnji seji seznanil z razlogi, s katerimi sosedje nasprotujejo postavitvi objekta v njihovi bližini, nato pa postopek izbire najprimernejše lokacije vrnil na začetek. Sklepa o tem sicer na seji niso sprejemali, so pa svetniki občinsko upravo zadolžili, da znova pregleda možne lokacije in preveri njihovo sprejemljivost tako za društva, ki bi jim bil objekt namenjen, kot za sosede, ki so pri pridobivanju dovoljenja za gradnjo upoštevani kot stranka v postopku. S primernimi lokacijami bi potem znova seznanili občinski svet. "Občina ima več lokacij, pri katerih bomo preverjali sprejemljivost," je izjavil turniški župan Borut Horvat. Katera bo potem izbrana kot najbolj optimalna, pa je težko napovedati. 

Borut Horvat, župan občine Turnišče
Osebni arhiv
Borut Horvat, župan občine Turnišče.

Tudi pri zadnjem iskanju najprimernejše lokacije za društveni center so preverjali lokacije na več mestih in kot najprimernejša se je zdela parcela ob cesti v smeri trgovine Jager oziroma parkirišča za podjetje Planika, torej južno od Polanščekove domačije.

turnišče gasilski-dom iskanje-lokacije