vestnik

Kandidat za župana Občine Kobilje razkril načrte

Rok Šavel, 25. 10. 2021
Osebni arhiv
Darko Horvat bo, kot kaže, nadomestil pokojnega Roberta Ščapa.
Aktualno

Občani Kobilja se bodo v nedeljo, 7. novembra odpravili na volišče. Edini kandidat za župana na nadomestnih volitvah je aktualni svetnik Darko Horvat.

Poročali smo, da je občinska volilna komisija sporočila, da bo na nadomestnih županskih volitvah v Kobilju kandidiral Darko Horvat, ki ga je predlagal občinski odbor SLS.



Edini kandidat, ki je praktično že izvoljen, saj potrebuje le glas enega od 466 volilnih upravičencev v občini, je 41-letni magister zdravstveno – socialnega managementa, zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota na internem oddelku. Kot je dejal v izjavi za javnost, se je za kandidaturo ob nenadni izgubi prijatelja Roberta Ščapa, preminulega župana, odločil na pobudo krajanov.

"Rad bi prispeval k večji družbeni odgovornosti, solidarnosti, pravičnosti, zdravemu naravnemu okolju, razvoju in ugledu Kobilja. Zavzemal se bom za pridobitev zazidljivih parcel za mlade družine in širitev območij za pozidavo. V občini se bodo spoštovala načela odprte in vključujoče politike. Zavedam se, da je urejena infrastruktura temelj za razvoj kraja. Tako bomo nadaljevali izgradnjo kolesarske steze, dokončali športno-rekreacijski center in uredili žarni zid na pokopališču. Promotor trajnega razvoja so dobre odločitve, pravi ljudje (občinski svet in župan), sloga in marljivost občanov. Verjamem, da nam bo skupaj uspelo," je sporočil pred volitvami.

Mandat nadomestnega župana bo trajal do rednih lokalnih volitev, ki bodo na sporedu 20. novembra 2022, občino Kobilje pa čakajo še nadomestne volitve dveh svetnikov. Občinski svet, ki šteje sedem članov, bo namreč ostal brez dveh svetnikov, saj je poleg Horvata, ki se podaja na županski stolček, odstopno izjavo podal Saša Fras. Občinski svet v Kobilju se sicer voli po večinskem volilnem sistemu.

občina-kobilje darko-horvat nadomestne-volitve
Kaj zdaj berejo drugi