vestnik

Bodo enoto vrtca Radenci pripojili osnovni šoli Kapela?

M. V., 22. 7. 2021
Marina Vrbnjak
Enota Grozdek vrtca Radenci
Aktualno

Svet zavoda Osnovna šola (OŠ) Kapela je že leta 2019 predlagal, da se Grozdek, enota Vrtca Radenci na Kapelskem Vrhu, priključi OŠ Kapela.

To so podprli predstavniki sveta staršev in tudi ravnateljica Andreja Strmšek, ki meni, da je priključitev kapelske enote vrtca tamkajšnji šoli nujna z vidika ohranjanja več kot 210-letne tradicije šolstva na Kapeli.



»S priključitvijo enote Grozdek si bomo prizadevali, da v vrtcu ponovno vzpostavimo tako imenovani jaslični oddelek,« pravi Strmškova. Otrokom bi tako omogočili spremljanje razvoja od vpisa v vrtec do konca osnovnošolskega izobraževanja in hkrati tudi mehek prehod med obema institucijama. »Že vrsto let ugotavljamo, da število vpisanih otrok v OŠ Kapela upada, in mnenja smo, da je upad posledica vpisa otrok v enoto Mehurčki Vrtca Radenci v Radencih in v vrtce v sosednjih občinah.« S priključitvijo bi dosegli večji vpis v domač vrtec in s tem tudi v šolo.

vrtec-grozdek, vrtec-kapela
Marina Vrbnjak
S priključitvijo vrtčevske enote Grozdek k Osnovni šoli Kapela bi dosegli večji vpis v vrtec in tudi v šolo. Foto Marina Vrbnjak

Občinski svetniki so konec junija sklep o pripojitvi enote Grozdek k Osnovni šoli Kapela sprejeli. Priključitev je predvidena s 1. septembrom 2022, do takrat pa mora občina o tem seznaniti vrtec, zainteresirane starše in šolsko ministrstvo. 

kapela vrtec