vestnik

Kar z novim letom prevzema vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij

Vestnik.si, 16. 11. 2022
Aleš Cipot
Direktor Razvojnega centra Murska Sobota Bojan Kar prevzema vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji.
Aktualno

Direktor Razvojnega centra Murska Sobota Bojan Kar prevzema vodenje Združenja regionalnih razvojnih agencij v Sloveniji.

Na skupščini Združenja regionalnih razvojnih agencij je bil Kar soglasno izvoljen za novega predsednika. Združenje, ki povezuje dvanajst slovenskih regionalnih razvojnih agencij, bo prevzel v začetku prihodnjega leta. "Prevzem vodenja združenja je svojevrstna potrditev in priznanje delu Razvojnega centra Murska Sobota, ki ga agencija opravlja na področju spodbujanja regionalnega razvoja. S prevzemom funkcije predsedovanja združenja bo Razvojni center Murska Sobota še v večji meri postavljen pred izzive iskanja priložnosti in sinergij v luči bolj uravnoteženega razvoja regij in zmanjševanja regionalnih razlik v Sloveniji," so povedali v Razvojnem centru Murska Sobota. 



Dodali so, da si bodo tudi v prihodnje prizadevali za razvoj regije, za dialoge z institucijami, občinami, gospodarstvom in civilno sfero. Poudarili pa še, da so letos med drugim uspešno zaključili pripravo in koordinacijo regionalnega razvojnega programa Pomurske regije za obdobje 2021-2027 in aktivno sodelovali pri pripravi Partnerskega sporazuma in Programa evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027. 

razvojni-center-murska-sobota bojan-kar združenje-regionalnih-razvojnih-agencij
Kaj zdaj berejo drugi