vestnik

Karantena po povratku iz Hrvaške samo za mlade?

Vestnik, 15. 8. 2020
Vestnik, Rtv
Milan Krek
Aktualno

Za Slovensko tiskovno agencijo je Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje povedal, da potekajo v strokovni skupini za covid-19 intenzivne debate o tem, kako ukrepati in preprečiti vnose okužb iz Hrvaške, omenjal je več možnosti glede morebitne karantene.

Kot je pojasnil, tečejo pogovori tudi o tem, da bi Hrvaško uvrstili na rdeč seznam, kar bi seveda pomenilo karanteno po povratku v domovino. Kakšna bi bila karantena, še ni povsem jasno, ena izmed možnosti je, da bi jo odredili le za mlade med 15. in 35. letom starosti. Druga možnost je, da bi bila karantena po povratku iz Hrvaške obvezna za vse, lahko pa bi se odločili za to, da bi ob vstopu v državo morali dopustniki imeti negativen test na okužbo z novim koronavirusom, ki pa ne bi smel biti star več kot 36 ur, je za STA še povedal Krek. 

Od začetka junija do 12. avgusta je bilo iz Hrvaške v Slovenijo vnesenih 70 primerov, samo včeraj je bilo teh primerov 22, od tega kar 20 iz kraja Zrće na otoku Pag, kjer potekajo številne zabave v nočnih klubih in lokalih. Večina okuženih je starih med 15. in 35. let. 

milan-krek hrvaška karantena