vestnik

Katera dela bodo na pomurski avtocesti potekala v prihodnjih mesecih?

Vestnik.si, 15. 5. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) bo tudi letošnje poletje na avtocestah izvajala obnovitvena ali gradbena dela. Preverili smo, kaj se bo dogajalo na avtocesti A5.

Do predvidoma 3. julija bo na odseku pomurske avtoceste med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Mursko Soboto potekala obnova premostitvenih objektov Bučečovci in Mokoš, zaradi česar je promet od začetka maja na območjih obeh objektov preusmerjen na polovico avtoceste, kjer je urejen po enem pasu v vsako smer vožnje. 

Na DARS pravijo, da bo do konca septembra zaprto tudi počivališče Dolinsko v smeri proti Lendavi. Na 12 manjših počivališčih namreč poteka prenova, da bodo imela počivališča potem poenoteno celostno podobo. "Poleg parkirnih prostorov bodo po novem na vseh malih počivališčih okrepčevalnica, sanitarije, ločen prostor za kadilce s kadilnico, otroško igrišče, prostor za počitek in rekreacijo ter informacijska točka z najpomembnejšimi prometnimi, turističnimi in vremenskimi informacijami," pojasnjujejo. 

mala pocivalisca, avtocesta
DARS
Takšna bo poenotena podoba malih postajališč.

Na naše poizvedovanje so v družbi še odgovorili, da je v pripravi tudi javno naročilo za izvedbo preplastitve voziščne konstrukcije na pomurski avtocesti na odseku Dragučova–Lenart. "Če bodo postopki potekali po predvideni časovnici, se za začetek del predvideva september 2022," navajajo. 

pomurska-avtocesta dars dela obnova
Kaj zdaj berejo drugi