vestnik

Kdaj bodo zaživeli turistični boni?

STA, Vestnik, 2. 6. 2020
Nataša Juhnov/Vestnik.si
To bi se naj zgodilo pred začetkom šolskih počitnic. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Pred začetkom šolskih počitnic, napoveduje državni sekretar Simon Zajc.

Vlada bo ta teden pripravila in sprejela uredbo, ki bo jasno določila uporabo turističnih bonov, je danes v oddaji Koda na TV Slovenija napovedal državni sekretar Simon Zajc. Kot je dodal, bo nato odvisno, kako hitro bo sistem za uporabo bonov vzpostavila finančna uprava, "v nobenem primeru pa to ne bo pozneje kot z začetkom šolskih počitnic".

terme-3000, turizem, počitnice, oddih, zdravilišče
Nataša Juhnov
Bone bodo prejeli vsi prebivalci Slovenije, polnoletni v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Kot smo že poročali, so turistični boni del tretjega protikoronskega zakona za omilitev in odpravo posledic epidemije. Prejeli jih bodo vsi prebivalci Slovenije, polnoletni v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov. Unovčili jih bodo lahko do konca leta za plačilo nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji. 

Vse odvisno od Fursa

Podrobnosti v zvezi s koriščenjem bonov bo določila uredba, ki jo bo vlada po napovedi državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simona Zajca sprejela še ta teden. "Potem pa bo odvisno, koliko hitro bo Furs, ki bo izvajalec tega ukrepa, sposoben v ozadju sposoben pripraviti sistem. Mi želimo in spodbujamo Furs, da to stori čim prej, v nobenem primeru pa to ne bo pozneje kot z začetkom šolskih počitnic," je danes pojasnil Zajc.

turizem ukrepi koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi