vestnik

Kdaj se bo odprlo soboško kopališče?

A. Nana Rituper Rodež, 23. 6. 2020
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Mnogi že težko čakajo, kdaj se bo v Murski Soboti odprlo letno koplaišče.
Aktualno

Vsa leta nazaj je bilo junija letno kopališče v Murski Soboti že polno kopalcev, letos pa so vrata še vedno zaprta. Preverili smo, kaj se dogaja?

3e38f111eee0315d365a145cbd2f9b7a
Ines Baler
Če bo vse po sreči, se kopališče odpre to soboto.

Vse štiri bazene so že napolnili z vodo in vodo iz bazenov poslali tudi na analize v laboratorij na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Čakajo samo še na rezultate analize vode, preden dajo zeleno luč. »Upamo, da bodo rezultati analize vode znani jutri oziroma najkasneje v petek. In če bo kakovost vode ustrezna in če bo naklonjeno še vreme, se bo kopališče odprlo v soboto, 27. junija,« nam je povedal Andrej Lazar, pomočnik direktorja Komunale Murska Sobota. Že zdaj pa so stekle priprave, da bo v kopališču vse nared za prve kopalce, ogreva pa se tudi voda v bazenih.

a1c6a59868ebcc646d99fc1f48fa1c65
Ines Baler
Nekaj dodatnih ukrepov bo letos potrebno upošteavti, med drugim razdaljo in pogostejše razkuževanje.

Letos je odprtje kopališča bolj zahtevno kot je bilo prejšnja leta, saj imajo zaradi epidemije koronavirusa dodatna navodila in predpise, pod kakšnimi pogoji se lahko kopališče odpre in kaj vse je potrebno pri tem upoštevati. Bistveno in tisto, kar bo drugače, poudarja Lazar, je, da se mora upoštevati razdalja med kopalci tako v bazenih kot na ostalih površinah, poleg tega je potrebno poskrbeti tudi za pogostejše razkuževanje. O tem, kako slediti vsem zahtevam NIJZ, pa se posvetujejo tudi z drugimi kopališči. O novih pravilih bodo kopalce obveščali na informativnih tablah, hkrati pa bodo glede na potrebe, ukrepe sproti prilagajali in jih dopolnjevali.

1b0557dd24703a29de004ca278d28feb
Aleksandra Nana Rituper Rodež
Mnogi že težko čakajo, kdaj se bo v Murski Soboti odprlo letno koplaišče.

Za dnevno karto bo treba odšteti po 6 evrov za odrasle in po 4 za otroke, popoldanska vstopnica pa znaša 4 za odrasle oziroma 3 evre za otroke. Odrasli bodo za sezonsko karto odšteli 60 evrov, otroci pa 45 evrov.

Lazar je še povedal, da glede na letošnje razmere, ko se dolgo ni vedelo niti tega, ali se bodo lahko kopališča odprla, večjih investicij v kopališču niso načrtovali. »Pred sezono smo obnovili vse bazene in olimpijski stolp, predvsem pa skrbno urejamo to, kar imamo,« je razložil. Zagon letnega kopališča je letos tudi zaradi dodatnih predpisov in varnostnih ukrepov večji finančni zalogaj, vseeno pa so se odločili, da vstopnice ostajajo na enaki ravno, kot so bile v lanskem letu.

kopališče-murska-sobota poletje plavanje