vestnik

Kdo dostavlja malice in kosila v Pomurju?

Vestnik.si, 7. 4. 2020
Nataša Juhnov
Oseba, ki polni posodo, pa naj nosi rokavice in masko.
Aktualno

Na NIJZ priporočajo brezstično dostavo in prevzem prazne posode na dogovorjenem mestu pred stanovanjem stranke brez osebnega stika.

Gostinci, ki so že do zdaj v Pomurju dostavljali hrano na dom, hrano dostavljajo še naprej po priporočilih Nacionalnega inštituta za zdravje (NIJZ), ki je dostavljavce hrane pozval, naj ravnajo skladno z dobro higiensko prakso in izvajajo vse preventivne ukrepe, kot so pogosto umivanje in razkuževanje rok ter uporaba maske. Nekateri pomurski gostinci pa so se zaradi novega koronavirusa na hitro reorganizirali in prav tako začeli hrano dostavljati na dom. Gostinci se navodil NIJZ strogo držijo in skrbijo za higieno, zatrjujejo tisti, s katerimi smo govorili.

zvezda, dostave-hrane, koronavirus
Nataša Juhnov
Hrano naj se polni v posodo za enkratno uporabo.

Po besedah Sabine Gregorinčič iz Hotela Zvezda hrano dostavljajo potrošnikom v Murski Soboti in okolici. Prevzem hrane v njihovi kuhinji ni možen, prav tako njihov dostavljavec v veliki večini primerov hrano dostavi brez osebnega stika s stranko. Plačilo malice ali kosila pa nato opravijo naknadno z izdajo računa in plačilom storitve na transakcijski račun, da se tudi tako izognejo medosebnih stikov. Gostišče pri Rudiju v Šalovcih malice dostavlja od 9. do 13. ure naročnikom v šalovski občini in občinah Hodoš in Gornji Petrovci. »Pri tem se seveda strogo držimo navodil NIJZ,« pa je povedal Rudi Svetec.

zvezda, dostave-hrane, koronavirus
Nataša Juhnov
Oseba, ki dostavlja hrano na dom, mora namreč biti zdrava, pri sebi pa naj ima alkoholno razkužilo za roke in za površine, med drugimi svetuje NIJZ.

Oseba, ki dostavlja hrano na dom, mora namreč biti zdrava, pri sebi pa naj ima alkoholno razkužilo za roke in za površine, med drugimi svetuje NIJZ. Hrano naj se polni v posodo za enkratno uporabo. Oseba, ki polni posodo, pa naj nosi rokavice in masko. Na NIJZ še priporočajo brezstično dostavo in prevzem prazne posode na dogovorjenem mestu pred stanovanjem stranke brez osebnega stika.

Po podatkih Območnih obrtno-podjetniških zbornic Murska Sobota, Gornja Radgona, Ljutomer in Lendava, ki so informacije poiskale med svojimi člani, in po podatkih spletne strani Vestnik.si pripravljeno hrano (malice, kosila) na dom pripeljejo naslednji gostinci iz Pomurja.

Gornja Radgona: Gostilna Križan Spodnja Ščavnica. Ljutomer: Gostišče Stari Hrast Radomerje, GrilBox Ljutomer. Lendava: Picerija Popaj, Restavracija Bella Venezia, Gaj Odranci. Goričko: Gostišče pri Rudiju Šalovci. Murska Sobota: Hotel Zvezda, Hotel Diana, Okrepčevalnica Laguna, Gostinstvo Car, Oaza Sports, Nathalie Vital, Picerija in pivnica Kratochwill, Elvis American Bar, Trta gril, Mensana. Križevci: Gostilna in picerija Šadl. 

Ker žal najbrž nismo zajeli vseh dostavljavcev, vas prosimo za razumevanje in obenem vabimo, da nam sporočite informacije o dostavi hrane v Pomurju na elektronski naslov info@vestnik.si.

hrana koronavirus