vestnik

Kdo so pomurski kandidati Liste Marjana Šarca

Timotej Milanov, 13. 4. 2018
Andrej Petelinšek
Marjan Šarec
Aktualno

Pred jutrišnjim kongresom Liste Marjana Šarca se v javnosti že pojavljajo tudi imena kandidatov v pomurskih volilnih okrajih, čeprav v stranki imen kandidatov uradno niso potrdili, pri tem še izpostavljajo, da še niso dokončno določeni okraji, v katerih naj bi se posamezni kandidati potegovali za izvolitev v državni zbor.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi v ljutomerskem okraju kandidiral Andrej Rus s Cvena, sicer inženir elektroenergetike, ki je zaposlen v družbi Elektro Maribor, kjer je tudi predsednik sveta delavcev. Rus je tudi predsednik Gasilske zveze Ljutomer, v preteklosti je že kandidiral na lokalnih volitvah leta 2002 in 2014. Prvič na neodvisni Listi za razvoj mesta in vasi, takrat je bil tudi en mandat občinski svetnik v Ljutomeru, drugič pa je kandidiral na listi SDS, vendar je po lastnih besedah iz stranke že pred časom izstopil.
Med evidentiranimi kandidati je tudi Nina Žitek iz Ljutomera, sicer asistentka na ljubljanski Fakulteti za socialno delo, ki se posveča predvsem področju socialnega dela s starejšimi in dolgotrajne oskrbe. Žitkova naj bi neuradno najverjetneje kandidirala v prvem murskosoboškem okraju.
V lendavskem okraju bo po vsej verjetnosti kandidirala univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva Mihela Baumgartner iz Lendave, v gornjeradgonskem pa Urška Mauko Tuš, profesorica zgodovine in sociologije iz Gornje Radgone. Mauko Tuševa je na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala na Listi za Gornjo Radgono aktualnega župana Stanislava Rojka, trenutno pa je samostojna članica občinskega sveta v Gornji Radgoni.
V drugem murskosoboškem okraju naj bi kandidiral Jure Lang, ekonomist iz Murske Sobote.

marjan šarec volitve v državni zbor