vestnik

Stavki se bodo pridružili tudi zdravniki v ZD Ljutomer

Vestnik.si, 10. 1. 2023
Nataša Juhnov
Iz Zdravstvenega doma Ljutomer so sporočili, da so se z vsemi zdravniki in zobozdravniki dogovorili, da bo kljub stavki delo potekalo normalno, z manjšimi motnjami pri obravnavi nenujnih primerov in nenujne birokracije.
Aktualno

Za sredo je napovedana stavka sindikata Fides. Namen te je izboljšati pogoje dela za zdravnike in zobozdravnike ter izpolniti strokovne zahteve sindikata. Stavki - v kolikor ta bo - se bodo pridružili tudi zdravniki, zaposleni v Zdravstvenem domu Ljutomer.

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer so sporočili, da so bodo v primeru jutrišnje stavke tej pridružili, dejavnosti, ki jih zdravniki in zobozdravniki opravljajo v zdravstvenem domu, bodo zato potekale moteno. "V vsakem primeru smo dolžni obravnavati vse mladostnike do 18. leta starosti in pa nujne starostnike nad 65 let. Kljub temu bodo obravnavani vsi nujni primeri brez izjeme," sporočajo. Vse ambulante bodo delovale po ustaljenem ordinacijskem času, naročeni pacienti bodo obravnavani praviloma normalno, nenujne zadeve pa bodo morale počakati kakšen dan. 

"Za paciente smo dosegljivi nemoteno še naprej tudi po telefonu, in sicer za vse informacije pri našem informatorju na številki 02 5851 400 od 7. do 15. ure ali za naročanje na preglede in urejanje vse zdravstvene dokumentacije v ambulanti za naročanje na številki 02 5841 100 vsak delovnik od 7.30 do 14. ure," so dodali v obvestilu. 

stavka fides zd-ljutomer