vestnik

Ko se srečajo Juri Muri, mačka Luna in prijatelji

A. Nana Rituper Rodež, 23. 3. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Lutkovna predstava Juri Muri v Afriki.
Aktualno

V kulturni dvorani Puconci je bilo območno srečanje lutkovnih skupin Slovenije, katerega so se udeležile tri lutkovne skupine.

Nastopili so dve skupini iz OŠ IV. Murska Sobota, in sicer Lutkovna skupina Sončki, ki se je predstavila s Pavčkovim delom Juri Muri v Afriki, in Lutkovna skupina Mavrica z delom Luna in prijatelji, ter Lutkovna skupina Zajčki iz Vrtca Murska Sobota s predstavo Medvedkova knjižnica, avtorice Poppy Bishop. Srečanje je organizirala Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Murska Sobota, predstave pa si je ogledala strokovna spremljevalka Katarina Klančnik Kocutar.


Predstavo Juri Muri v Afriki je priredila mentorica Maja Vučko, nastopilo pa je štirinajst otrok, ki so prikazali Jurijeve dogodivščine. Lutke so izdelali Rok Grkinič in Darja Hauko z Učenci. Lutkovna skupina Mavrica, ki jo vodi Eva Sarjaš, se je predstavila z avtorsko predstavo Luna in prijatelji, lutkarji pa so skupaj z mentorico izdelali tudi lutke. Najmlajša skupina na srečanju, Zajčki iz soboškega vrtca, kar deset jih je bilo, pa so prikazali Medvedkovo knjižnico. Lutke so si tudi sami izdelali. Režiserki, scenografki in dramaturginji sta Adrijana Zver in Metka Koter. Pri nastajanju lutkovnih predstav in tudi pri izvedbah pa sodelujejo še številni drugi sodelavci.

f11ba6a90a4dbb684c9f1fdec39ce580
A. Nana Rituper Rodež
Juri Muri v Afriki, lutke, srečanje Fotografija A. Nana Rituper Rodež