vestnik

Kolesarstvo: Jablanovec za konec najboljši med mlajšimi mladinci

Tomo Köleš, 19. 10. 2018
Slavko Vukan
Luka Jablanovec v sredini na startu.
Aktualno

V Podsmreki je bila dirka za 18. veliko nagrado Avtomojster. Na dirki so imeli pravico nastopiti kolesarji kategorij U23 in Elite, po deset najboljših starejših in najboljših mlajših mladincev ter kolesarke.

Lahko so dirkali tudi s kasetnimi prenosi kategorije Elite oz. niso imeli omejitve prenosov, ki so pri mlajših mladincih po pravilih UCI omejeni. Na dirki je iz Prekmurja kot član KK Tropovci nastopil mlajši mladinec Luka Jablanovec, v kategoriji Elite za Adrio Mobil iz Novega mesta Žiga Horvat, za MebloJogi proConcrete iz Nove Gorice Primož Obal in v kategoriji amaterjev član Teama Turbo Tropovci Dušan Hajdinjak, ki je na koncu na 21 km dolgi dirki zasedel 2. mesto.


Jablanovec je dirko med vsemi mlajšimi mladinci končal kot najboljši, generalno pa na 39. mestu. Horvat je dobil sprint pelotona in zasedel končno 5. mesto v generalni uvrstitvi, Obal pa 61. mesto.

bd1a42c52f2d748a6ad4806762006b20
Slavko Vukan
Jablanovec (desno) na začetku dirke.

Pokrajšem počitku sledijo priprave na novo sezono, ki bo zopet številčnejša. Jablanovcu se bo pri KK Tropovci med mlajšimi mladinci pridružil tudi že nekdanji član med najmlajšimi dečki Matija Berden iz Beltincev, med starejšimi mladinci pa David Copot iz Lukavcev. V kategoriji dečkov C pa bodo tekmovali novi najmlajši člani Marko Koren iz Murske Sobote, Iztok Lang iz Vaneče in Žan Mesarič iz Beltincev. Morda pa se bo pridružil še kakšen mlad kolesarstva voljan in željan športnik.

90b4e868db923a218fa11fb950ff9789
Slavko Vukan
Dirka za veliko nagrado Avtomojster.

Slavko Vukan
kolesarstvo Luka Jablanovec KK Tropovci podsmreka
Kaj zdaj berejo drugi