vestnik

Komunala toži Miroslava Topića: Izračunali bodo natančno škodo 

Andrej Bedek, 26. 3. 2018
Nataša Juhnov
Miroslav Topić je na sodišču že priznal krivdo za storjena kazniva dejanja v času, ko je vodil nogometni klub iz Fazanerije.
Aktualno

Potem, ko JP Komunala ni uspela s tožbenim zahtevkom od Nogometne šole (NŠ) Mura dobiti nazaj vrnjenega posojila, zdaj denar v obliki pravnopremoženjskega zahtevka terja od nekdanjega predsednika Mure 05. Pravdanje je preloženo za nedoločen čas, kajti izvedenec bo izračunal nastalo škodo. 

Na murskosoboškem sodišču poteka pravda, v kateri Javno podjetje (JP) Komunala Murska Sobota od Miroslava Topića, ki je med aprilom 2010 in januarjem 2013 vodil Nogometno društvo (ND) Mura 05 iz Murske Sobote, terja 198 tisoč evrov denarja.
Maja 2012 je JP Komunala dalo klubu iz Fazanerije 250 tisoč evrov posojila, a ga danes že propadla Mura 05 ni vrnila v celoti.
Sodišče je danes narok preložila za nedoločen čas, kajti v primer je pritegnilo izvedenca finančne stroke, ki bi lahko natančno izračunal, katerim upnikom vse sta dolžna Topić in propadli klub.
Sicer je Miroslav Topić že priznal krivdo za storjena kazniva dejanja v času, ko je vodil nogometni klub iz Fazanerije, in je zato dobil 27 mesecev pogojne zaporne kazni, ki je s priznanjem krivde postala že pravnomočna.
topić mura sodišče tožba
Kaj zdaj berejo drugi