vestnik

Koncert Sare Köveš in Eme Krečič v lendavski sinagogi

Jože Gabor, 19. 2. 2023
Jože Gabor
Koncert v sinagogi
Aktualno

V Sinagogi Lendava je bil koncert Dua Köveš - Krečič: violončelistke Eme Krečič in nekdanje učenke Glasbene šole Lendava pianistke Sare Köveš.

Za tokratni koncert sta izbrali skladbe skladateljev: Matija Krečič, Francis Poulenc, Sergej Rahmaninov in Astor Piazzolla. Duo Köveš – Krečič je nastal leta 2018. Mladi glasbenici redno nastopata na koncertih Glasbene mladine ljubljanske, letos pa bosta nastopili na petih koncertih GM odra Glasbene mladine Slovenije. Septembra lani sta posneli skladbo z naslovom Geschpräche mit Franz Peter skladatelja Matije Krečiča, ki je bila napisana prav zanju in bila premierno izvedena v Rdeči dvorani na ljubljanskem Magistratu.
Pianistka Sara Köveš se je najprej glasbeno izobraževala na Glasbeni šoli Lendava ter nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Letos zaključuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja, trenutno pa se v okvirju študijske izmenjave izpopolnjuje na Umetniški akademiji v Zürichu pri Eckartu Heiligersu. Kot solistka je nastopila z godalnim kvartetom in orkestrom mariborskega konservatorija ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

koncert, sinagoga-lendava, sara-köveš, ema-krečič
Jože Gabor
Koncert v sinagogi

Violončelistka Ema Krečič je obiskovala Koroški deželni konservatorij v Celovcu, študij pa nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2021 diplomirala v razredu Karmen Pečar. Študij je nadaljevala na salzburškem Mozarteumu, vzporedno pa tudi pri Karmen Pečar na ljubljanski glasbeni akademiji. Za študijske uspehe je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Kot solistka je nastopila z Orkestrom slovenske filharmonije in s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.
sinagoga-lendava sara-köveš ema-krečič koncert
Kaj zdaj berejo drugi