vestnik

Končuje se formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek

Vestnik, STA, 1. 6. 2021
STA
Končuje se formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek.
Aktualno

Društvo novinarjev Slovenije (DNS) končuje formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek, v okviru katere so za pomoč Slovenski tiskovni agenciji (STA) v mesecu dni zbrali 264.500 evrov. Donacije prek SMS sporočil niso več možne, če bo kdo želel donirati na transakcijski račun, lahko to še vedno stori do konca junija.

Kot so zapisali, so zbrane donacije več kot presegle njihova pričakovanja in se vsem donatorjem zahvalili. "Hvala vsem prijateljem STA, da ste se odzvali in pokazali, da je kakovostno in verodostojno novinarstvo še vedno tisto, ki si ga želite. Hvala vsem v cehu, da je enotno podprl tisto, kar je prav, in hvala STA-jevcem, da vztrajate," so poudarili v Društvu novinarjev Slovenije (DNS). STA so ob tem čestitali za njen 30. rojstni dan, ki ga bo obeležila v juniju. Društvo pa je ravno danes predsedniku republike Borutu Pahorju poslalo tudi utemeljitev predloga za odlikovanje STA z zlatim redom za zasluge. "Menimo, da je predlog več kot utemeljen," so dodali.

sta, slovenska tiskovna agencija
Bobo
Fotografija je simbolična
Društvo novinarjev je skupaj s prijatelji STA donacijsko kampanjo Za obSTAnek uradno naznanilo 3. maja, na svetovni dan svobode medijev, da bi agenciji pomagali premostiti finančne težave. STA namreč že 152 dni opravlja javno službo brez plačila države, ki ji ga sicer zagotavljata zakon o STA in sedmi protikoronski zakon.

kampanja mediji financiranje sta