vestnik

Korak bližje novemu trgovskemu središču. Lesnine v Maximusu ne bo

Rok Šavel, 25. 9. 2021
Rok Šavel
V javnosti se omenjata dva trgovca, ki bi zapolnila dva od petih načrtovanih objektov na tej lokaciji.
Aktualno

Že kmalu bi lahko bil sprejet prostorski akt, ki bo omogočil nadaljevanje investicije na zahodni strani Murske Sobote. Kdo bo investitor, uradno še ni znano, a nekatera imena se omenjajo vse glasneje.

Soboška občinska uprava bo mestnim svetnikom kmalu dala v odločanje predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje SO 91 med kanalom Ledave in objektom Kmetijsko-gozdarskega zavoda Murska Sobota. Gre za 5,1 hektarja veliko površino, kjer so trenutno kmetijska zemljišča, večinska lastnica največjega pa je Edita Toplak Benko, soproga profesorja, nekdanjega rektorja mariborske univerze in poslanca Ludvika Toplaka. Kot je razvidno iz osnutka prostorskega akta, ki je bil na pobudo in s pooblastilom odvetniške družbe Vesenjak sprožen že lani novembra, a je zdaj prišlo do dopolnitev predvsem zaradi vzhodne obvoznice, ki bo potekala tudi po tej trasi, je predvidena gradnja petih objektov za trgovske namene.

Eurospin in Lidl?

Odvetniška družba Vesenjak v tej fazi postopka še vedno molči, a že dalj časa kroži neuradna informacija, da bi bil eden od investitorjev italijanski diskontni trgovec Eurospin, ki v Murski Soboti že ima eno poslovalnico. Toda v Eurospinu ostajajo skrivnostni in so za naš časopis povedali, da je še prezgodaj za kakršen koli komentar. Kot drugega trgovca, ki bo zapolnil enega od petih objektov na tem območju, pa omenjajo še enega diskontnega velikana, nemškega trgovca Lidl, ki ima že poslovalnico v neposredni bližini načrtovanega novega trgovskega središča. »V Lidlu Slovenija si vseskozi prizadevamo, da bi se čim bolj približali našim kupcem, zato bomo tudi v prihodnje širili svojo prodajno mrežo. O nadaljnjih korakih glede novih trgovin obveščamo javnost prek naših kanalov in medijev, konkretnih informacij o svojih načrtih v prihodnje pa zaradi konkurenčne in poslovne občutljivosti podatkov žal ne moremo predstaviti,« odgovarjajo v trgovskem velikanu za naš časopis. Lidl ima sicer poslovalnico v Lendavski ulici, ki jo je prenovil leta 2017, in od leta 2013 še v trgovskem centru Maximus. Ali to pomeni, da bodo tamkajšnjo poslovalnico zaprli, glede na to, da bo novo trgovsko središče praktično čez cesto, v Lidlu za zdaj ne odgovarjajo. Iztok Polanič, direktor družbe Dobel in predsednik uprave Pomgrada, je za Vestnik izjavil, da ima Lidl veljavno pogodbo o najemu v Maximusu in z morebitnimi drugačnimi načrti najemnika niso seznanjeni.

S trgovskim centrom Maximus so povezani načrti prizidave na zahodni strani objekta, za kar je bil prostorski akt letos že sprejet in je v veljavi. Tudi za širitev trgovskega središča Maximus se je omenjalo ime potencialnega investitorja, ki bi zapolnil prizidek trgovske stavbe na jugozahodu, šlo naj bi za trgovino s pohištvom Lesnina. Pohištveni velikan si sicer že nekaj časa prizadeva za selitev iz majhne poslovalnice v Bakovski ulici, a so nam v družbi Les-MMS potrdili, da so opustili možnost odprtja prodajnega centra v Maximusu. Tako nadaljujejo aktivnosti za gradnjo novega prodajnega centra v obrtni coni, kjer je družba lastnica več kot 22 tisoč kvadratnih metrov velikega zemljišča. Kar se tiče širitve Maximusa, pa Polanič pravi, da potekajo pogovori z različnimi potencialnimi najemniki, a da je vsebina pogovorov poslovna skrivnost. »Dinamika izvedbe objekta je odvisna od gospodarskih razmer in je za zdaj ne moremo napovedati,« je še dejal Polanič. 

maximus trgovinski-centri naložbe