vestnik

Korupcija v zdravstvu: Miloševiča bodo prisilno privedli

Damijana Žišt, 9. 1. 2019
Robert Balen
Zoran Miloševič ni prišel na sodišče, ker je kljub bolniškemu staležu opravil nujno operacijo v UKC Ljubljana. 
Aktualno

Ker že drugič na predobravnavni narok ni bilo zdravnika Zorana Miloševiča, ki je kljub bolniškemu staležu odšel v službo na nujno operacijo, ga bodo naslednjič pripeljali policisti

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bi se pred dnevi pred sodnikom Srečkom Škerbcem moral opraviti predobravnavni narok v zvezi s korupcijskimi kaznivimi dejanji v zdravstvu zoper zdravnika Zorana Miloševiča, vodjo dejavnosti intervencijske nevrologije UKC Ljubljana. Na zatožno klop bo sedel skupaj z obtoženo Irmo Košutar Gašparič in njenim podjetjem Animus oziroma s pravno osebo. Decembra lani bi se moral za oba obtožena opraviti prvi narok, pa sta sodišču poslala zdravniško opravičilo. Zoper Miloševiča je bil razpisan drugi narok, a ga ni bilo, prav tako ni dvignil niti vabila za narok. Njegov odvetnik je povedal, da je Miloševič še vedno v bolniškem staležu in da čaka na operacijo noge, vendar je takrat šel v službo, "ker je imel nujno operacijo, saj rešuje življenja".

Ostrejši ukrep

Tožilec Iztok Krumpak iz Specializiranega državnega tožilstva je dejal, da je očitno, da se Miloševič izogiba sodišču, saj je kljub bolniškemu staležu odšel v službo, na sodišče pa ne pride. Zato je predlagal, da sodišče zaključi predobravnavni narok in da se mu začne sojenje. Obtoženi je skupaj z odvetnikom namreč vložil ugovor na obtožnico, kar pomeni, da krivde na predobravnavnem naroku ne bi priznal. Sodnik Škerbec je nato za 22. januar določil nov predobravnavni narok, odredil pa je tudi, da nanj policisti prisilno privedejo obtoženega Miloševiča. Takrat se bo opravil narok tudi za soobtoženo Košutar Gašparič, zanjo še ni bila odrejena prisilna privedba.
Več pa v naslednji številki Vestnika.
korupcija v zdravstvu Miloševič