vestnik

Kralj in Karbova se ne bosta pritožila

Vida Toš, 19. 9. 2019
Nataša Juhnov
Vodovod. Slika je simbolična.
Aktualno

Včeraj sta se direktor javnega podjetja Prlekija Peter Kralj in ljutomerska županja Olga Karba sporazumno odpovedala pravici do pritožbe zoper sodbo v primeru najemnine za vodovodno infrastrukutro.

Spomnimo, da je pred dobrima dvema tednoma soboško sodišče razsodilo, da mora podjetje JP Prlekija občini Ljutomer, ki je zoper omenjeno podjetje vložilo tožbo, nakazati denar, ki ga je dobilo z zbiranjem najemnine za infrastrukturo – gre za malo manj kot milijon evrov. Včeraj sta se direktor JP Prlekije Peter Kralj in ljutomerska županja Olga Karba sporazumno odpovedala pravici do pritožbe zoper sodbo, kar pomeni, da sta omogočila, da bo jutri – saj so danes sporazumno odpoved pritožbe vložili na sodišče – sodba postala pravnomočna in da se primer zaključi. S tem se tožba popolnoma zaključuje, saj se nobena stran več ne more pritožiti.

Peter Kralj: »Podjetje je zdaj dolžno denar, milijon evrov, občini nakazati petnajst dni po pravnomočnosti. Z županjo sva podpisala tudi pogodbo o odvajanju in čiščenju odpadnih vod – do zdaj smo imeli z občino še vedno pogodbo iz leta 2015. Podpisala pa sva tudi pogodbo o najemu in izvajanju gospodarske javne službe za vodovod kraka C – za tisti delež, ki ga ima občina Ljutomer.«

V ponedeljek popoldan pa bo v Ljutomeru seja občin ustanoviteljic JP Prlekija in poročali bomo, ali bodo vse občine podpisale pogodbo o najemu in izvajanju javne službe vodovoda. Ljutomerska županja pa je napovedala tudi, da se bodo pobotali in vsi skupaj zaprli vse tožbe, ki so na sodiščih odprte.

jp-prlekija sistem-c občina-ljutomer