vestnik

Kriminal: Bolgara po avtocesti z ukradenim traktorjem 

ABE, 23. 7. 2018
Jure Zauneker
Tradicionalne počitnice v Italiji pa pomenijo več dela tudi za pomurske modre uniforme. 
Aktualno

Na splošno tatvine vozil v Evropski uniji še vedno potekajo tako, da storilci ukradena vozila iz zahodnoevropskih držav po tatvini prepeljejo v vzhodno Evropo ali še naprej proti vzhodu oziroma severovzhodu.

S Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) so sporočili, da so včeraj na na avtocestnem počivališču policisti v kombiniranem vozilu odkrili novejši traktor znamke New Holland, za katerega se je ugotovilo, da je ukraden v Italiji. Voznik in sopotnik, oba sta državljana Bolgarije bodo policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s PUMS.


Dogodek je očitno le napoved prihodnjega konca tedna, ko se bo zavoljo začetka tradicionalnih avgustovskih počitnic v Italiji – Feragosto – začela množična selitev narodov z Apeninskega polotoka, tradicionalne počitnice v Italiji pa pomenijo več dela tudi za pomurske modre uniforme.


Na splošno tatvine vozil v Evropski uniji še vedno potekajo tako, da storilci ukradena vozila iz zahodnoevropskih držav po tatviniprepeljejov vzhodno Evropo ali še naprej proti vzhodu oziroma severovzhodu. Na zemljevidu tatov, specializiranih za krajo avtomobilske pločevine, je tudi Slovenija. Pomurje sicer nekoliko manj. Z ukinitvijo mejne kontrole na vzhodni in severni meji so se potrdile ocene o povečanem prometu ukradenih avtomobilov čez pokrajino ob reki Muri, ki je za kriminalne združbe predvsem tranzitna regija. Vozila so najpogosteje ukradena v Italiji, kot kurirji pa jih prevažajo Romuni in Ukrajinci. Pri tem so izjemno pretkani, saj kot predhodnico ukradenemu avtomobilu pošljejo tako imenovano izvidnico v drugem avtomobilu, ki preverja, ali so kje na poti policisti. Če so policisti v patrulji na avtocesti, kurir z ukradenim avtomobilom takoj zapusti to prometnico in se preusmeri drugam, tudi na lokalne ceste.


Vozila so najpogosteje ukradena v Italiji, kot kurirji pa jih prevažajo Romuni in Ukrajinci.
kriminal policija avtocesta traktor
Kaj zdaj berejo drugi