vestnik

Križevci: Podpisali so gradbeno pogodbo za največji investiciji v letošnjem letu

Vestnik, 4. 6. 2021
Občina Križevci
Podpis pogodbe.
Aktualno

Kot najugodnejši ponudnik je bilo izbrano podjetje Weindorfer.

Občina Križevci je sredi meseca aprila začela s postopkom javnega naročila za projekt rekonstrukcije javnih poti v Kokoričih in Logarovcih.  Prejeli so tri ponudbe. Najugodnejša je bila ponudba izbranega izvajalca GMW  iz Turjancev, v znesku dobrih 698 tisoč evrov. Z izbranim izvajalcem oziroma njihovo  direktorico Petro Weindorfer je župan Branko Belec včeraj sklenil gradbeno pogodbo. Gradbeni nadzor nad investicijo bo vršil Inženiring Rajnar iz Murske Sobote. Javno naročilo je bilo izvedeno za obe cesti skupaj. Dela morajo biti zaključena do konca septembra.
Rekonstruirali bodo skoraj dva kilometra cest
V Kokoričih se bo rekonstruirala javna pot dolžine 888 metrov, vse do priključka na državno cesto. Predvidena ureditev zajema konstantno širino asfaltirane ceste v širini 3,50 metra in 0,75 metra utrjeno bankino. V območju naselja je predvidena cestna mulda v širini 0,5m. Odvodnja ceste se bo vršila preko predvidene cestne mulde, polja in obstoječega cestnega jarka v predvideno meteorno kanalizacijo. Cesta v naselju se bo odvajala preko peskolovov vgrajenih v cestno muldo. V območju njivskih površin se bo odvodnjavala razpršeno po terenu na bližnja polja in obcestni jarek. Obcestni jarek je povezan preko prepustov z meteorno kanalizacijo.
V Logarovcih se bo rekonstruirala cesta v dolžini 940 metrov. S predvidenimi ukrepi se bo v okviru prostorskih možnosti izboljšalo obstoječe stanje dotrajane asfaltne površine in izboljšala prometna varnost. Obstoječa asfaltna površina je poškodovana tudi zaradi preozkega asfaltnega vozišča, neurejenega odvodnjavanja in neustrezne strukture cestnega telesa. Z izvedbo predvidenih ukrepov se bodo zmanjšali stroški vzdrževanja, saj se bodo po rekonstrukciji izvajala le redna vzdrževalna dela, običajna za to prometno infrastrukturo. 
križevci-pri-ljutomeru proračun rekonstrukcija-cest