vestnik

Križevci: V park pred občinsko stavbo bodo umestili 22 metrov dolgo klop

Vestnik, 15. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Začeli so z izvajanjem del v parku pred občinsko zgradbo.
Aktualno

V Križevcih pri Ljutomeru so trenutno v teku številna gradbena dela. Urejajo park pred občinsko stavbo, zamenjujejo vodovodne cevi, rekonstruirali pa bodo tudi lokalno cesto.

Po tistem, ko sta župan Branko Belec in direktorica gospodarske družbe GMW Petra Weindorfer sredi maja podpisala gradbeno pogodbo v vrednosti skoraj sto petdeset tisoč evrov, so se začela dela v parku pred občinsko zgradbo. V okviru pogodbe bodo uredili tlakovane pohodne površine, javno razsvetljavo, namestili pa se bodo tudi betonsko klop z lesenimi sedišči, ki bo dolga kar 22 metrov. Na novo bodo zasadili drevesa, pa tudi vrtnice in japonske medvejke.

6444_1590667736_20200528_130713_001
Občina Križevci
Župan Občine Križevci Branko Belec in direktorica Komunalnega podjetja Ormož Pavla Majcen, sta podpisala gradbeno pogodbo v vrednosti 135.055,36 EUR.

Rekonstruirali bodo lokalno cesto
V začetku junija pa sta župan Občine Križevci Branko Belec in direktor gospodarske družbe Nograd Marko Novak, podpisala gradbeno pogodbo za rekonstrukcijo lokalne ceste v Zasadih. Pogodbena vrednost znaša osemdeset tisoč evrov. Nadzor nad gradnjo izvaja Inženiring Rajnar. Lokalna cesta povezuje Občino Križevci in Občino Radenci oziroma naselji Zasadi in Murski Vrh. Rekonstrukcija lokalne ceste bo obsegala širitev, sanacijo in razširitev obstoječega vozišča, rešitev in obnovo odvodnjavanja ceste ter izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja. V času izvedbe del je popolna zapora ceste na tej trasi, obvoz pa je urejen.


Župan pa je podpisal tudi pogodbo za izvedbo tretje faze zamenjave vodovodnih cevi na trasi med Križevci in Staro Novo vasjo, v skupni dolžini skoraj tisoč metrov. Na trasi se bodo namestili tudi nadzemni hidranti za požarno varnost in obnovili hišni priključki vseh uporabnikov na liniji. Zadnja faza izvedbe del v naselju Stara Nova vas bo potekala prihodnje leto. Dela izvaja Komunalno podjetje Ormož, gradbeno pogodbo v vrednosti dobrih sto trideset tisoč evrov pa je podpisala direktorica Pavla Majcen. Nadzor nad gradnjo vrši podjetje AKEN ING iz Borec.

križevci križevci-pri-ljutomeru
Kaj zdaj berejo drugi