vestnik

Križevski svetniki potrdili denarno pomoč rušiteljem dotrajanih objektov

M.V., 25. 10. 2020
Marina Vrbnjak
Do konca oktobra sta odprta še razpisa za podjetnike in študente.
Aktualno

Na 13. redni občinski seji Občine Križevci so svetniki sprejeli odlok o turistični in promocijski taksi ter sprejeli pravilnik, ki zagotavlja denarno pomoč tistim, ki bodo na območju občine rušili starejše, dotrajane stanovanjske objekte.

Križevski občinski svetniki so na seji sprejeli Pravilnik o denarni pomoči pri odstranitvi objektov v Občini Križevci. Na podlagi sprejetega pravilnika bodo vlagatelji upravičeni do denarne pomoči v primeru, ko bodo rušili starejše, dotrajane stanovanjske objekte ter stanovanjske objekte z gospodarskimi poslopji in bodo hkrati zgradili nov stanovanjski objekt.
 Sprejeli so tudi Odlok o turistični in promocijski taksi, ki je usklajen z Zakonom o spodbujanju turizma, in potrdili višino turistične takse v znesku 1,88 evra na  osebo na dan. 
Podali so tudi soglasje k imenovanju direktorja Boštjana Pihlarja za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer, župan Branko Belec pa je svetnikom predstavil tudi projekte, ki se izvajajo ali se bodo izvedle v prihodnjih mesecih. Trenutno poteka izgradnja vodovoda v Iljaševcih, Kokoričih in v novem naselju v Križevcih, kmalu pa bodo uredili še cesti v Lukavcih in proti Dobravi. V izdelavi je projektna dokumentacija za ureditev dovozne poti do osnovne šole, projektira pa se tudi kolesarska steza Ključarovci – Grabe ter javne poti v Logarovcih. Do konca oktobra sta odprta še razpisa za podjetnike in študente.
križevci občinska-seja