vestnik

Krizni štab ukinjen, Jaklin bo vodil delovno skupino, pristojno za zaščitno opremo

STA, 25. 3. 2020
Majda Horvat
Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin.
Aktualno

Vlada je sprejela sklep o prenehanju delovanja kriznega štaba za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa, saj z vzpostavitvijo operativnega delovanja vseh ministrstev ni več razlogov za njegovo delovanje.

Vlada je krizni štab za obvladovanje koronavirusa ustanovila na ustanovni seji, vodil ga je premier Janez Janša. Uradni govorec kriznega štaba je bil Jelko Kacin. Kot kaže, je vlada ocenila, da ni več razlogov za delovanje kriznega štaba, saj so uspeli vzpostaviti operativno delovanje vse ministrstev. "Vse operativne funkcije, ki so bile v obliki dodatnih interventnih in koordinacijskih zmogljivosti priključene kriznemu štabu v razširjeni sestavi, se odslej opravljajo v okviru matičnih resorjev ministrstev in njihovih organov v sestavi," so na vladi zapisali v sporočilu za javnost.

Medresorsko delovno skupino za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme, ki jo je vlada ustanovila danes, bo vodil državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damijan Jaklin. Poleg predstavnikov uprave za zaščito in reševanje ter zavoda za blagovne rezerve bodo člani še predstavniki ministrstev za gospodarski razvoj in tehnologijo, zdravje, zunanje in notranje zadeve.

Naloge medresorske delovne skupine so sprejem in pregled posameznih ponudb zaščitne opreme, vrednotenje zaščitne opreme v smislu izpolnjevanja tehničnih standardov in posredovanje ponudb zaščitne opreme, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje, v nadaljnji postopek zavodu za blagovne rezerve. Ta bo izpeljal postopek naročila in sklenil pogodbo za dobavo, so sporočili z vlade.

koronavirus vlada ukrepi
Kaj zdaj berejo drugi