vestnik

Krka v Ljutomeru se bo širila

Majda Horvat, 23. 10. 2017
Majda Horvat
Krka v Ljutomeru ima zemljišča, kamor se bo lahko širila.
Aktualno

Ljutomerska občina je junija sprejela podrobni prostorski načrt za ureditev poslovno-proizvodne cone v Ljutomeru, katerega pobudnik in naročnik je bilo zaradi načrtov širitve proizvodnje podjetje Krka.

Podjetje je namreč že tudi lastnik večine zemljišč, ki obdajajo obstoječe proizvodne prostore v Ljutomeru, med drugim pa tudi zemljišča, na katerem je v Kolodvorski ulici zapuščen stanovanjski objekt s konca 19. stoletja, ki je vpisan v register kulturne dediščine.
"Nova zemljišča nam bodo v prihodnosti omogočala širjenje proizvodnih zmogljivosti glede na rast prodaje Krkinih izdelkov. Tako bomo v obstoječem obratu v prihodnjih dveh letih postopoma povečali proizvodne zmogljivosti zelo uspešnega prodajnega programa Septabene, ki smo ga poslali na trg v letu 2015," so nam glede načrtov širitve sporočili iz podjetja Krka. Izdelki Septabene namreč sodijo med štiri vodilne prodajne proizvode Krke v skupini zdravil, ki jih je mogoče kupiti v prosti prodaji brez recepta.
Spomeniško zaščiten objekt, ki stoji na robu tovarniškega kompleksa, pri širjenju proizvodnih zmogljivosti Krke v Ljutomeru ne bo pomenil omejitev, so pa pogoje za njegovo ohranitev že tudi uskladili z Zavodom za varstvo kulturne dediščine.
Obrat Krke v Ljutomeru, kjer je zaposlenih 196 delavcev, je s svojimi proizvodnimi zmogljivostmi ter programom pomemben pri uresničevanju prodajne strategije družbe in strategije vertikalnega vključevanja proizvodnega procesa, še poudarjajo v novomeški Krki.
krka ljutomer krka poslovna cona proizvodnja