vestnik

Kršitelj je razgrajal in fizično napadel policista, zato je bil pridržan

Vestnik, 22. 6. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Kot smo že poročali, sta včeraj okrog tretje ure zjutraj v gostinskem lokalu v Ljutomeru javni red in mir kršila dva gosta.

Eden od njiju se je ob intervenciji policistov pomiril, drugi pa je s kršitvijo nadaljeval. Ob tem je razgrajal, razbijal kozarce in se nedostojno vedel. Ker se v postopku ni hotel pomiriti in prenehati s kršitvijo ter je policistoma tudi verbalno grozil in enega fizično napadel, so bila zoper kršitelja uporabljena prisilna sredstva, odrejeno pa mu je bilo tudi pridržanje. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu Kazenskega zakonika, so sporočili policisti. 

Prav tako sta bili iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka v Lendavi med 17. in 21. junijem odtujeni dve kolesi. Moško treking kolo znamke Fusion, sive barve, ter žensko treking kolo znamke Nakamura, črno-bele barve, ob tem pa je nastalo za okrog petsto evrov škode. Kolesi sta bili sicer zaklenjeni s ključavnico za kolesa. 

pridržanje kršenje-javnega-reda-in-miru tatvina