vestnik

KUD Tišina ima to v družini

Jože Gabor, 14. 1. 2019
Jože Gabor
Aktualno

Gledališka skupina Kulturno-umetniškega društva Tišina je v kulturni dvorani v Črenšovcih izvedla gledališko predstavo z naslovom To imamo v družini, ki jo je režiral Bernard Kranjec.

V komediji, ki je nastala po besedilu znanega britanskega dramatika Raya Cooneya, nastopajo Anton Omar, Nataša Kuhar, Vinko Gajšt, Bernard Kranjec, Barbara Lejko, Tadeja Pavlinjek, Andrej Žilavec, Uroš Žilavec, Tim Kuzma in Nada Mladenović.


Cooneyevih gledaliških komedij so se v preteklosti že lotile različne gledališke skupine v pokrajini ob Muri. Te predstave so precejšen izziv tako za režiserja, kakor tudi igralce in druge člane ekipe, saj zahtevajo veliko besedne in gibalne spretnostni.

55bf75656c8c12453d642cfcf89a8690
Jože Gabor


Tudi v predstavi To imamo v družini je značilna izvirna situacijska komika ter zapleti na kvadrat, ne manjka pa niti pristnega angleškega besednega humorja, v katerega so tokrat spretno vključili aktualne teme iz slovenskega zdravstva. V času, ko v Sloveniji potekajo številne razprave o izboljšanju zdravstva, nam komedija na zabaven način prikaže zasebno življenje zdravnikov in njihovih sorodnikov ter sodelavcev in njihovo reševanje vsakodnevnih življenjskih težav.

b66671e4feaf6a6c7ca9152cfa57901b
Jože Gabor


Za gledališko skupino Kulturno-umetniškega društva Tišina je že vrsta predstav, ki so navdušile veliko ljubiteljev gledališča. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so uprizorili kar nekaj odmevnih gledaliških igre, kot so Deček z dvema imenoma, Kamen za pod glavo in Florentinski slamnik. V novejši sestavi pa se je društvo spet organiziralo leta 2002 in ob najnovejši uprizorili še gledališke prestave Velikaška norost, Ščuka, da te kap, Na kmetih in Trije vaški svetniki.


Nastop v Črenšovcih je bil v okviru gledališko-koncertnega abonmaja Kulturno-umetniškega društva Črenšovci. Naslednja gledališka predstava v abonmaju bo 27. januarja, ko bo nastopila Gledališka skupina Kofetarji DU Lendava s predstavo Smo, kar smo. 23. februarja pa bo predstava Macho in Mejke: Show vol.5.


3f33d5ab1ff52ddb82853fb7677c2e72
Jože Gabor

Jože Gabor
kud tišina to imamo v družini predstava gledališče