vestnik

(FOTO) Kulinarična ulica bo v Lendavi do novega leta

Jože Gabor, 28. 12. 2019
Jože Gabor
Kulinarična tržnica v Lendavi
Aktualno

V središču Lendave so odprli kulinarično ulico, na kateri bo do konca decembra druženje ob ponudbi toplih jedi in napitkov ter glasbi.

Organizator prireditve na prostem je Zavod za turizem in razvoj Lendava, dogajanje na kulinarični ulici pa se začne vsak dan ob 17. uri. Prvi večer je z priljubljenimi rockovskimi skladbami nastopila domača glasbena skupina Carthago band. Na kulinarični ulici (Mlinska ulica) lahko obiskovalci doživljajo v prednovoletnem času Lendavo pod zvezdami že več let, prostor pa so tudi letos primerno okrasili.

lendava, kulinarična-tržnica
Jože Gabor
Kulinarična tržnica v Lendavi

Med obiskovalci je prejšnja leta med toplim napitki bilo največje povpraševanje po kuhanem vinu, med jedmi pa po langašu in kuhanih klobasah. Tako je bilo tudi prvi dan letošnjega prednovoletnega dogajanja. Danes, v soboto, bo zvečer na kulinarični ulici obiskovalce zabavala glasbena skupina Skok. V nedeljo ob 17. uri bodo organizirali pohod z baklami. Kolona se bo vila po Lendavi, potem pa se bodo podali med Lendavske in Dolgovaške gorice. Po vrnitvi bo druženje na kulinarični ulici. Domače jedi in topli napiti bodo na voljo tudi v ponedeljek, osrednje dogajanje pa bo v torek, ko bodo na prireditvenem prostoru dočakali novo leto ob glasbi skupne Prestiž ter z ognjemetom.

lendava, kulinarična-tržnica
Jože Gabor
Kulinarična tržnica v Lendavi

Predpraznično in praznično dogajanje z naslovom Advent v Lendavi se je sicer začelo že zadnje dni novembra, ko so udeleženci vseh generacij okraševali smreke in postavljali pravljične hiške pred mestno hišo in v mestnem parku Roža. V decembru so se po krajih lendavske občine vrstili koncerti, razstave, delavnice, predavanja, druženje otrok in drugi dogodki. Letos pa so v mestnem parku prvič postavili tudi drsališče.

lendava kulinarična-tržnica