vestnik

Kupili bodo štiri nova službena vozila

D. N., 29. 8. 2020
Damjana Nemeš
Lani se je začela ureditev športnega centra Gornji Petrovci, dela v zgradbi so sedaj v sklepni fazi. Foto Damjana Nemeš
Aktualno

Slavnostne seje ni bilo, občinske diplome in priznanja bodo podelili prihodnje leto – Najdražja investicija letos bo obnova vaško-gasilskega doma Ženavlje

Osemnajsti avgust je dan, ko praznuje Občina Gornji Petrovci. Odločili so se, da slavnostne seje ob občinskem prazniku letos ne bodo priredili, prav tako niso podelili občinskih diplom in priznanj letošnjim dobitnikom. Slovesna prireditev s podelitvijo je prestavljena na prihodnje leto, takrat bodo združili oba občinska praznika, kljub temu pa so letošnji prejemniki občinskih priznanj znani. Diplomi prejmeta Društvo žena Neradnovci in Kulturno- turistično društvo Vesele vidre Peskovci za deset let aktivnega delovanja. Bronasto plaketo za dvajset let delovanja prejme Društvo upokojencev Občine Gornji Petrovci, zlato plaketo za dvajset let delovanja pa ljudski pevci in godci Turističnega društva Vrtanek. Prav tako se bodo prihodnje leto zahvalili študentom iz občine, ki so uspešno končali študij, in sicer diplomirani biologinji Nini Belec iz Peskovec, magistrici profesorici likovne pedagogike Teji Kodela iz Gornjih Petrovec ter diplomirani glasbenici pianistki Anji Kučan iz Lucove.

Kot je pojasnil župan Franc Šlihthuber, bodo prav tako prihodnje leto podelili priznanja sodelujočim v okviru vsakoletne akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. Komisija je namreč tudi letos ocenjevala najlepše urejene hiše in balkone v občini. V prvi kategoriji sta prvo mesto zasedla Sandra Sever Küčan in Matjaž Küčan iz Križevec, drugo mesto Milanka Sukič in Emil Brandl iz Gornjih Petrovec, tretje mesto pa Anita Krahler in Mihael Lipovec iz Stanjevec. V kategoriji najlepši balkon je prvo mesto pripadlo Jožici Balek iz Neradnovec, drugo mesto Brigiti Hari iz Križevec ter tretje mesto Zlatici Smodiš iz Stanjevec. 

96e8bc0dbbfdbf31851b730b88004a5f
Nataša Juhnov
Med letošnjimi večjimi investicijami je tudi prenova občinske zgradbe. Foto Nataša Juhnov

Nedokončanih še nekaj investicij

Kot je pojasnil Šlihthuber, je ena od letošnjih največjih investicij v občini obnova vaško-gasilskega doma v Ženavljah, za katero bodo v letošnjem letu iz sredstev 23. člena zakona o financiranju občin porabili 220 tisoč evrov. Nadaljujejo se tudi prenova cesta v Stanjevcih, obnova mrliške vežice v Peskovcih ter obnova občinske zgradbe, ki bo zajemala obnovo strehe, novo fasado, postavitev nadstreška na parkirnem prostoru ter druga manjša obnovitvena dela. Poleg omenjenih investicij se v športnem centru Gornji Petrovci izvajajo sklepna dela v zgradbi, urediti morajo še elektro inštalacije. Potekata tudi obnova nekdanje šole v Adrijancih in bližnjega nogometnega igrišča ter popravilo strehe na kulturnem domu v Stanjevcih.

Nimajo voznega parka 

Poleg omenjenih investicij se je občina letos lotila nabave štirih novih službenih vozil. Odločili so se za zamenjavo službenega vozila župana, saj je za dosedanje službeno vozilo pretekel operativni lizing, sklenjen za obdobje petih let. »Podaljšanje v okviru operativnega lizinga ni možno, odkupa vozila pa ne moremo izvesti, ker imamo blokiran občinski račun,« je pojasnil župan. Postopek nabave službenega vozila župana so že izpeljali, po zbiranju ponudb so se odločili za nabavo vozila v vrednosti 19 tisoč evrov. »Zaključil se je tudi postopek za nabavo službenega vozila oziroma kombija, ki ga bomo uporabljali za šolske prevoze in za potrebe občine. V zaključni fazi je tudi izbira vozil za režijski obrat,« pove Šlihthuber. Nabavili bodo namreč še dve vozili, in sicer eno osebno vozilo ter eno vozilo s kesonom, saj po besedah župana nimajo voznega parka za režijski obrat. »Predlog je bil predstavljen in sprejet na zadnji redni seji občinskega sveta, kjer smo v prvi in drugi obravnavi sprejeli tudi pravilnik o uporabi službenih vozil in osebnih vozil v službene namene v občini,« je še pojasnil sogovornik. 

gornji-petrovci pomurje Vestnik