vestnik

Kuzma praznuje, župan napovedal kandidaturo na volitvah

Maja Hajdinjak, 3. 7. 2018
Maja Hajdinjak
Aktualno

Na prireditvenem prostoru poleg stare občinske zgradbe v Kuzmi je čez dan potekala slovesnost ob 19. občinskem prazniku. 

Prireditev je organizirala Občina Kuzma, letos v sodelovanju z vasjo Matjaševci. Že ob 10. uri so na pobočju nad Osnovno šolo Kuzma obeležili zasajene jablane novorojenčkov, rojenih v letih 2016 in 2017. Kuzmiška občina namreč že nekaj let vsakemu otroku v občini ob rojstvu namenijablano, ki jo posadi na omenjeno mesto.

Ob 11. uri se je program nadaljeval pred novo občinsko zgradbo, ki so jo uradno predali namenu.Osrednja prireditev se je pričela ob 12. uri. Po himni, ki sta jo zapeli sestri Anja in Alja Santl, je sledil govor župana Jožefa Škaliča, ki je izrazil predvsem željo po medgeneracijskem sodelovanju, napovedal pa je tudi ponovno kandidaturo za župana na prihajajočih jesenskih volitvah.


Kot posebna gosta sta letošnji občinski praznik obiskala poslanca državnega zbora Republike Slovenije, Jožef Horvat izstranke Nova Slovenija in Žan Mahnič iz Slovenske demokratske stranke. Nekaj besed so povedali tudi predstavniki pobratenih in sosednjih občin, med njimi sta tudi dve občini s Hrvaške.


Po uradnem delu prireditve je sledil še kulturno-zabavni del. Na njem so se zvrstili nastopi otrok OŠ Kuzma in vrtca, predstavili pa so tudi novorojence z mamicami. Teh je bilo v preteklem letu v občini kar 25. Sledila je podelitev priznanj najuspešnejšim učencem OŠ Kuzma – med njimi so bili Sara Shania Gomboc iz Dolnjih Slaveč, Kaja Kerec iz Kuzme in Matic Kuhar iz Trdkove. Podelili so tudi priznanja za javno priznani uspeh ali izjemni dosežek ter priznanja magistrom ter doktorantom. Prejele so jih Sergeja Emberšič Sukič za strokovni naslov magistrice prava, Anina Matiš za strokovni naslov magistrice profesorice socialne pedagogike in Sandra Šadl, zlata maturantka srednjega strokovnega izobraževanja.



Plaketa občine Kuzma za leto 2018 je šla v roke Alojzu Krpiču iz Gornjih Slaveč za večletno prostovoljno opravljanje funkcije poveljnika Gasilske zveze Občine Kuzma in Miranu Andrejku iz Trdkove, prejemniku slovenskega naziva »Podjetnik leta 2017«, za izjemne dosežke na področju podjetništva ter za prispevek k prepoznavnosti občine v širšem slovenskem prostoru. Priznanje župana občine Kuzma za leto 2018 pa je prejela še ženska vrsta Prostovoljnega gasilskega društva Gornji Slaveči za uspešno delo in izjemne tekmovalne dosežke na področju gasilstva v lokalnem in širšem pomurskem prostoru v preteklem obdobju, prav tako podjetnica Andreja Križman Gjergjek iz Trdkove za nesebično pomoč in pripravljenost pri izvedbi različnih prireditev društev in organizacij na območju občine Kuzma ter ekipi U11 in U7 Nogometnega kluba Tromejnik Kuzma in njihova trenerja Bojan Horvat in Blaž Kous za perspektivnost in za dosežene odlične rezultate v pomurskem prostoru ter za večletno dobro in uspešno vzgojo mladih selekcij U11 in U7.

Občinski praznik bodo v Kuzmi danes sklenili z zabavo z ansamblom Udar in Poskočnimi muzikanti.