vestnik

Kuzmič nekdanjemu prvaku upokojencev pokazal vrata

Rok Šavel, 24. 10. 2021
Aleš Cipot (Robert Kuzmič) / Primož Lavre (Karl Erjavec)
Erjavec je bil pomočnik prejšnjega direktorja, a novega ne bo.
Aktualno

Predsednik Mure naj bi kot novopečeni direktor IT giganta Iskratel odpustil nekoč vidnega politika Karla Erjavca, ki je od spomladi opravljal funkcijo pomočnika direktorja.

Priljubljeni predsednik aktualnih državnih prvakov Robert Kuzmič je šele pred dnevi sedel na čelo Iskratela, ene največjih IT družb v Sloveniji, ko je zamenjal dosedanjega direktorja Željka Puljića, a je očitno že povlekel prvo kadrovsko potezo, ki so jo nekateri mediji sicer napovedovali.

Kuzmič, ki je bil pred tem izvršni direktor za prodajo, skupini Iskratel pa se je pridružil leta 2000, je skoraj desetletje vodil tudi Iskratelovo predstavništvo v Rusiji, kot izvršni direktor pa je vodil področje prodaje na domačem trgu in tujih trgih ter poslovanje podjetij v tujini. Poslovnež z Goričkega je sodeloval tudi v procesu iskanja strateškega partnerja za Iskratel, na podlagi katerega je kranjska skupina prešla v 100-odstotno last avstrijske globalne tehnološke družbe S&T AG. Kupnina naj bi bila vredna 37,5 milijona evrov.

Erjavec ne bo pomočnik Kuzmiču

No, po uradnem avstrijskem prevzemu kranjske družbe, ki je lani ustvarila 67 milijonov evrov prihodkov, naj bi sedaj poleg menjave na direktorskem stolčku sledil tudi sloves Karla Erjavca, ki je letos spomladi postal pomočnik bivšega direktorja Puljića. Erjavec je sicer zaposlitev v gospodarstvu našel, potem ko je kot predsednik stranke DeSUS in kandidat koalicije KUL neuspešno poskušal zrušiti predsednika vlade Janeza Janšo in postati mandatar.

iskratel robert-kuzmič kar-erjavec