vestnik

Kvalifikacije: Beltinci v drugi ligi!

Tomo Köleš, 6. 6. 2018
Nataša Juhnov
Pomurski ljubitelji nogometa bodo v prihodnji sezoni druge lige še naprej lahko gledali prekmurski derbi, v katerem pa se bosta zdaj udarila Nafta in Beltinci. 
Aktualno

Nogometaši Lušta Beltinec so se uspeli uvrstiti v 2. SNL, potem ko so v drugi kvalifikacijski tekmi v gosteh premagali Bled Hirter z 1 : 0. Strelec zmagovitega zadetka je bil kapetan Jernej Tkalec v 56. minuti.

Beltinčani, ki so po prvi kvalifikacijski tekmi in remiju 1 : 1 nujno rabili zadetek, so na Bledu, kjer so imeli tudi podporo svojih navijačev, slavili povsem zasluženo, saj so kar tri četrt tekme nadzirali igro in imeli večjo posest žoge. Sam začetek tekme je bil bolj uspavan, nato pa se je srečanje razživelo. Blejci so imeli dve priložnosti v prvem delu. Pri prvi je Moreno Remškar streljal za malenkost mimo vrat, pri drugi pa se je izkazal gostujoči vratar Domen Zver. Tudi "žuti" so bili v prvem polčasu nevarni za vrata nasprotnika. Jan Kristl je po dolgem samostojnem prodoru po levi strani in dvojni podaji zadel celo vratnico, strel Nina Betalaniča pa so domači branilci komaj izbili pred svojim vratarjem.


V 56. minuti pa odločilni trenutek na tekmi, ki je popeljal Beltinčane v drugo ligo. Po desni strani je prodrl Jernej Trstenjak in podal v kazenski prostor. Domači branilec in vratar Filip Peruško nista uspela izbiti žoge, do katere se je dokopal Jernej Tkalec in jo iz bližine zabil v mrežo - 0 : 1.


Kmalu zatem je imel Rok Kotnik ogromno priložnost za drugi zadetek Beltinčanov, a je z enega metra z glavo poslal žogo prek vrat. Blejci niso bili nevarni vse do zadnje četrtine tekme, ko je prosti strel Ladislava Stanka ukrotil Zver, druga nevarna žoga domačih pa je letela prek gola. Beltinčani, ki so z menjavami in zavlačevanjem pridobivali na času, so vzdržali vse pritiske gostiteljev, čeprav je sodnikov dodatek trajal kar 7 minut in 20 sekund. A za razliko od prve tekme je tokratni sodnik Mitja Žganec iz Ljubljane imel večji del srečanja vseeno bolj objektiven kriterij.
Veselje Beltinčanov po tekmi pomeni tudi, da bodo pomurski ljubitelji nogometa v prihodnji sezoni druge lige še naprej lahko gledali prekmurski derbi, v katerem pa se bosta zdaj udarila Nafta in Beltinci.
V kvalifikacijah za prvo ligo je skupni zmagovalec Triglav, ki je v Kranju premagal Dravo s 4 : 2, čeprav so Ptujčani v začetku vodili že z 2 : 0 in tako izničili prednost Triglavanov s prve tekme.

e70a0f3f6fb4f7a06d7fc5c012a0dcbc
Nataša Juhnov
Beltinci so se uvrstili v 2. SNL.

nogomet beltinci bled kvalifikacije 0 : 1