vestnik

Lani pobrali 90 milijonov evrov več davka, letos z nagradno igro nadaljujejo

Vestnik.si, 7. 1. 2020
Marina Vrbnjak
V posameznem krogu se lahko potegujete tudi za nagrado eDavki.
Aktualno

Finančna uprava Republike Slovenije tudi to leto nadaljuje z nagradno igro Vklopi razum, zahtevaj račun. Podelili bodo električna kolesa in skiroje, na koncu pa se bodo vsi sodelujoči potegovali za glavno nagrado v višini 25 tisoč evrov.

Z nagradno igro želijo organizatorji še naprej spodbujati potrošnike, da zahtevajo, vzamejo in preverijo račune. Potekala bo v štirih krogih, prvi je že v teku od 1. januarja, zaključil pa se bo konec marca. Drugi krog bo v obdobju med 1. aprilom in 30. junijem, tretji med 1. julijem in 30. septembrom, zadnji pa od 1. oktobra pa vse do konca leta 2020. V vsakem trimesečju bo Finančna uprava izžrebala dobitnike treh električnih koles in treh električnih skirojev. 

Letos lahko v nagradni igri sodelujete le preko mobilne ali spletne aplikacije Preveri račun, v njej najprej potrdite, da sprejemate pravila nagradne igre in vnesete davčno številko, nato pa lahko pričnete preverjati račune. "Ko to v posameznem krogu naredite na desetih računih različnih izdajateljev, se vam samodejno oblikuje paket računov, s katerim sodelujete v nagradni igri. V posameznem žrebanju lahko sodelujete z več paketi računov. Z istim računom lahko sodelujete le enkrat," pojasnjujejo organizatorji. 

Če pa boste preverjali račune mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, ali račune taksistov, vedeževalcev, frizerjev, odvetnikov, zobozdravnikov, veterinarjev in drugih, pa se vam bodo oblikovale srečke storitev. Ob tem organizatorji opozarjajo še, da morate izvirnike računa hraniti do izteka roka za izplačilo nagrade. 

računi, FURS
FB Finančna uprava
Tudi letos bodo z nagradno igro preverjali račune.

V posameznem krogu se lahko potegujete tudi za nagrado eDavki. Srečka eDavki se namreč oblikuje po izvajanju dejanj in aktivnostmi na istoimenskem spletnem portalu in mobilni aplikaciji. Za srečko se v posameznem krogu nagradne igre šteje registracija v sistem eDavki, en istovrsten uspešno vložen elektronski dokument iz seznama dokumentov, objavljenega na portalu eDavki, za katerega ni predpisana obvezna oddaja preko portala eDavki, en vpogled v informativni izračun dohodnine (obrazec Doh-IID), en vpogled v eKatico zavezanca in en vpogled v informativni izračun obresti.

V lanskem letu je s pomočjo nagradne igre Finančna uprava pobrali za 90 milijonov evrov več davka. 

Vsi sodelujoči pa se v vsakem trimesečju z zbranimi srečkami tudi potegujete za glavno nagrado v višini 25 tisoč evrov. 

furs preverjanje-računov nagradna-igra vklopi-razum-zahtevaj-račun
Kaj zdaj berejo drugi