vestnik

Lansko leto uspešno za ljutomerski Cleangrad, eden glavnih kupcev Pfizer

STA, 12. 4. 2021
Arhiv Podjetja
Cleangradova proizvodnja. Fotografija Arhiv Podjetja
Aktualno

Za ljutomersko podjetje Cleangrad, ki projektira in opremlja čiste prostore predvsem za svetovne farmacevtske velikane, je bilo lansko leto zelo uspešno. Povečali so prihodke in dodatno zaposlili okoli 50 delavcev, tako da je trenutno v podjetju okrog 200 zaposlenih. Eden glavnih kupcev je Pfizer.

Kot pravi direktor podjetja Cleangrad Jernej Zupančič, so imeli lani zelo pestro leto. Poslovanje se je povečalo za okrog dva milijona evrov, za letos predvidevajo, da se bo realizacija ponovno povečala.



Po podatkih iz letnega poročila podjetja za leto 2019, ki je objavljeno na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve, je družba Cleangrad v letu 2019 ustvarila za 15,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je precej več kot leto prej, ko so ti znašali 9,8 milijona evrov. Čisti dobiček podjetja Cleangrad v letu 2019 je znašal 1,2 milijona evrov.

a975a41ebce2ee85bd3bc0eacdebf874
Majda Horvat
Direktor podjetja Cleangrad Jernej Zupančič. Fotografija Majda Horvat

Lani so po besedah Zupančiča obdržali vse obstoječe stranke in uspeli pridobiti tudi nekaj novih. V teku imajo več projektov, nekaj jih bodo zaključili v sredini leta, nekaj proti koncu leta, dogovarjajo se že tudi za projekte za prihodnje leto.

Med drugim načrtujejo gradnjo nove poslovne stavbe, v katero se bodo predvidoma preselili oktobra. Vrednost naložbe znaša okrog dva milijona evrov.

Hkrati v podjetju Cleangrad razvijajo nov produkt, ki bo na tržišču predvidoma letos. Ob tem Zupančič dodaja, da bodo verjetno za proizvodnjo novega produkta potrebovali tudi nove proizvodne prostore.

V letnem poročilu za leto 2019 je vodstvo podjetja zapisalo, da je njihov cilj v Evropi postati vodilni ponudnik unikatnih tehnoloških rešitev čistih prostorov za farmacevtsko, kemijsko in prehrambno industrijo ter za bolnišnice.

podjetja farmacevtska industrija poslovanje