vestnik

Leljak: Ljudje so prepoznali, da je sedaj življenje na dobri poti

I. B., 4. 12. 2018
Dani Mauko
Roman Leljak bo vodenje občine prevzel po 20. decembru.
Aktualno

Roman Leljak, novoizvoljeni župan Občine Radenci, je širši javnosti poznan tudi po tem, da je bivši zapornik. Kako komentira opazke in kakšen je njegov odziv na izvolitev? 

Nedeljske volitve ponekod še vedno odmevajo, o Pomurju javnost največ govori o Radencih, kjer je Roman Leljak v drugem krogu premagal Emila Šmida. Leljak je bil v preteklosti nekajkrat obsojen, med drugim zaradi tatvine kasetofona in denarja ter zaradi nepooblaščenega snemanja, pa zaradi goljufanja pri posredovanju posojil in zlorabe kartice Diners club. Predvsem na družbenih omrežjih so se usuli nekateri komentarji, v katerih uporabniki izražajo začudenja in negativne odzive na izid.





Zavedam se, da sem bolj na udaru

Nov radenski župan, ki bo vodenje občine prevzel po prvi seji občinskega sveta, ki bo 20. decembra, na tovrstne komentarja odgovarja: "Zavedam se svoje zgodovine. Kot civilizacijska družba pa smo sprejeli zakone in norme. In če je bil nekdo rehabilitiran, v zaporu, to še ne pomeni, da ne sme več delovati na družbenih funkcijah, če želi nekaj popraviti." Ob tem dodaja: "Ni greh storiti nekaj slabega, greh je, če tega potem ne popraviš. Jaz sem na vseh soočenjih jasno in glasno povedal, da sem bil v zaporu, tega ne skrivam. Ljudje so pa prepoznali, da se sedaj trudim pomagati drugim. Ti komentarji niso moteči, ampak je tu prisotna velika obveznost in odgovornost, da jim pokažem, da je moje življenje sedaj na dobri poti."


O nedeljskem drugem krogu Leljak pravi, da je želja njega in ekipe (mladih podjetnikov iz občine Radenci), da bi poskušali spremeniti vizijo občine, uspela. "Tu smo, od nas pa je odvisno, ali bomo to priložnost, ki so nam jo volivci dali, izkoristili," pritrjuje. Želi si, da bodo skupaj s svetniki dokazali, da so bili politični nasprotniki samo v času kampanje, ter da bodo vnaprej delali za dobro občine. "Ne zamerim nikomur nobene izjave, ne bom tega vzel kot nekaj osebnega. Bil sem na udaru zaradi svojega življenja, s svojimi izkušnjami iz preteklosti in publicističnim pisanjem o polpretekli slovenski slovenski zgodovini," je še dejal Leljak, ki upa, da bo napetost sčasoma popustila.

Tit Košir
Roman Leljak občina radenci odziv